Aydem Fen lisesi öğrencisi matematikte Avrupa ikincisi oldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Aydem Fen lisesi öğrencisi matematikte Avrupa...

Aydem Fen lisesi öğrencisi matematikte Avrupa ikincisi oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2020 Perşembe - 20:15Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma - 16:30
Aydem Fen lisesi öğrencisi matematikte Avrupa ikincisi oldu

Eğitimde Denizli’yi gururlandıran başarı. Aydem Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Taşevli, matematikte Avrupa ikinciliğini elde ederek, gümüş madalya kazandı.

Bu yıl Hollanda'da düzenlenecek olan EGMO (European girl 's Mathematical Olympiad)  Avrupa Kız Çocukları Matematik Olimpiyatı, coronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle sanal  ortamda gerçekleştirildi. Yarışmaya 53 ülkeden 204 öğrenci katıldı.

Büyük çekeşme içinde geçen yarışmada, öğrenciler kazanmak için büyük çaba gösterdi. Türkiye TÜBİTAK Kız Milli Takımından Denizli Aydem Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Taşevli, rakipleri arasından sıyrılıp ikinci oldu. Zeynep Taşevli’nin kazandığı gümüş madalya, Aydım Fen Lisesinde ve eğitim camiasında sevinç yarattı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, elde ettiği başarıdan dolayı Zeynep Taşevli ve öğretmeni Bünyamin İnci’yi kutladı. Oğuz, “Harika bir başarı. Kız Çocukları  Matematik Olimpiyatı’nda Denizli Aydem Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Taşevli, ikinci gelerek  gümüş madalya ile ödüllendirildi. Öğrencimiz  Zeynep Taşevli  ve matematik öğretmenimiz  Bünyamin İnci’ye  bir kez daha teşekkür  ederiz” dedi.