Site icon D20Haber

Zolan: Evet ile krizler son bulacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesi ilçe ziyaretleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmaya devam ediyor. Acıpayam’da vatandaşlarla bir araya gelen Zolan, referandumda evet oylarıyla destek istedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte çift başlılığın ortadan kalkacağını savunan Zolan, “Mevcut sistemde yaşanan her kriz maalesef Türkiye’yi bir adım daha geriye götürdü. Ülkemiz gerek ekonomik, gerek siyasi ve gerekse yönetim anlamında çıkmazlarla boğuştu. Ülkemiz bu ve benzeri çekişmelerden, koalisyon krizlerinden yaşanan hükümet boşluklarından çok çekti. İnşallah referandumdan çıkacak ‘evet’ ile krizler son bulacak Türkiye’nin önü açılacak” dedi.

“GÜÇLÜ MECLİS, GÜÇLÜ TEMSİL”

Yeni sistemin “Güçlü meclis, güçlü temsil” anlayışı getirdiğini ifade eden Başkan Zolan, “Artık meclisimiz asli görevi olan yasa yapmaya odaklanacak. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek. Meclisimiz aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyecek. Anayasa değişikliği ile ‘Cumhurbaşkanları vatana ihanet dışındaki suçlardan yargılanamaz’ anlayışı son bulacak. Milletvekilleri de seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için beklentiler kanunlara daha fazla yansıyacak” diye konuştu.

“HIZLI VE ETKİN KARARLAR ALINABİLECEK”

Yeni sistemle Türkiye’nin güvenlik politikalarının daha hızlı ve etkin kararlar alınacağını belirten Başkan Zolan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemizin terör odaklarıyla mücadelesine de güç katacak. Ayrıca yeni sistem sivil ve askeri yargı ayrımına son vererek ülkemizdeki iki ayrı hukuk uygulamasını ortadan kaldıracak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version