Site icon D20Haber

Zolan: Denizli turizmin parlayan yıldızı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Star gazetesinin düzenlediği “Star Şehir Buluşmaları” Anemon Otel’de yapıldı. “Yeni Sistemde Türkiye’nin ve Denizli’nin Geleceği” konulu toplantıya, Denizli Vali Hasan Karahan, Denizli milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gazeteci yazar Beril Dedeoğlu, Mustafa Kartoğlu, Alper Tekbaş ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin Anadolu’nun göz kamaştıran şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, “Denizli’ye gelenler, bu toprakları görenler, buranın çok farklı güzellikleri olduğunu görür, hisseder ve yaşarlar” ifadesini kullandı.

“AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN OLDUĞU BİR ŞEHİRDİR DENİZLİ”

Denizli’nin ülkesiyle kol kola olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Geçmişe baktığımızda Denizli birçok saldırılara göğüs germiştir. Denizli’nin kurtuluş günü yoktur, çünkü ecdadımız burayı yurt yaptıktan sonra bir daha bu topraklara düşman postalı basmamıştır. 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde yaptığı mücadele ile Denizli’miz işgale uğramamıştır. Denizli tükettiğinden daha fazla üretir. Denizli her yönüyle ülkemize katkı sağlamıştır. Başta tekstil sektörü olmak üzere ihracatta da lider bir şehirdir Denizli. Köklerinde üretmek ve dürüstlük vardır, ahilik kültürünün olduğu bir şehirdir Denizli” dedi.

DENİZLİ’DE TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ VAR

Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif turizm yatırımlarından söz eden, Ege’nin Erciyes’i olarak gösterilen Denizli Kayak Merkezi ile Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı Denizli’ye kazandırdıklarını anlatan, Denizli’nin birçok özelliğiyle turizm şehri olduğunu kaydeden Zolan, sözlerine şunları ilave etti:

“Denizli tekstil ve sanayide olduğu gibi turizm sektöründe de güçlü bir şehir olacaktır. Her ne kadar lokomotifimiz Pamukkale olarak gözükse de Denizli’de turizm anlamında çok çeşitlilik var. Yaylalarıyla, termal sularıyla, 19 antik kenti ile Denizlimizin güzelliklerini anlatmaya devam edeceğiz. Denizli’de 12 ay turizm yapılabilir. Biz de bu şehre hizmet etmenin gururunu ve mutluğunu yaşıyoruz. Tabi en büyük güzellik de Denizli’de yaşayan insanımızdır. Çalışkandır, gayretlidir, üretmekten başka bir şey düşünmez. Ülkesine, milletine ve bayrağına bağlıdır.”

“DENİZLİ’DE GÜZEL İNSANLARIN NESİLLERİ DEVAM EDİYOR”

Vali Hasan Karahan ise, Denizli’nin önemli kişiler yetiştiren illerden olduğuna dikkat çekerek, “Denizli’de o güzel insanların nesilleri devam ediyor, inşallah kesilmeyecek. Denizli bunu 15 Temmuz’da, 15 Mayıs 1919’da ispatlamıştır. İnşallah bundan sonra da kıyamete kadar büyük Türkiye’nin büyük şehri olarak yer alacaktır” dedi.

“DENİZLİ YERLİ VE MİLLİ BİR DURUŞ SERGİLİYOR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da “Denizli için ne söylesek azdır” diyerek kentten övgüyle bahsetti. Denizli’nin yerli ve milli bir duruş sergilediğini vurgulayan Albayrak, şunları “Denizli bunun yanında üretimiyle de ülke ekonomisine yoğun bir katkı sağlıyor. Tabiri caizse Denizli, tam bir prototip şehir. Bu bakımdan ne kadar takdir etsek, tebrik etsek azdır” diye konuştu.

Turizm yazılarıyla dikkat çeken gazeteci yazar Alper Tekbaş, Denizli’nin turizm potansiyeli ile Türkiye’nin geleceğine damga vuracak bir şehir olduğunu söyledi.

Yeni sistem ile birlikte gündemdeki konuları değerlendiren yazarlar, Denizlililerin sorularını da yanıtladı.

Exit mobile version