Site icon D20Haber

Yamaç paraşütü uçuşlarına üniversite kontrolü geliyor

Pamukkale’deki Dinamit Tepesi, yamaç paraşütü uçuşları için bölgedeki en ideal yerlerden birisi olarak dikkati çekerken, zaman zaman meydana gelen ve ölümle de sonuçlanan kazaları önlemek üzere bir çalışma başlatıldı. Bu amaçla da balon uçuşlarının yoğun yapıldığı Kapadokya Üniversitesi ile iş birliğine gidilmesi için karar alındı.

ESKİ KAYMAKAMLIK BİNASI SEÇİLDİ

Bu karara uygun olarak yamaç paraşütü ve balon uçuşlarının kontrolü için “slot hizmet merkezi” kurulacak. Yer olarak da Akköy Mahallesi’ndeki eski kaymakamlık binasının birinci katı belirlendi. Büyükşehir Belediye Meclisi, söz konusu yerin Kapadokya Üniversitesi’ne 10 yıl süreyle tahsis edilmesine ilişkin protokolü imzalamak üzere Başkan Osman Zolan’a yetki verilmesi önerisini kabul etti.

ZOLAN: UÇUŞLARA ÇEKİ DÜZEN VERİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale’nin yamaç paraşütü ve balon uçuşlarında önemli nokta haline geldiğini, ancak riskleri minimuma indirmek için uçuşların kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Zolan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği, Kapadokya Üniversitesi ve Pamukkale Belediyesi’nce imzalanacak protokolle kurulacak slot merkezinin uçuşlara çeki düzen getireceğini, kazaların azaltılmasının bölgede ayrı bir turizm alanı yaratacağını kaydetti.

Exit mobile version