Site icon D20Haber

Denizli’de Gaziler Günü bir dizi etkinlikle kutlandı

Kentteki kutlamalar Valilik önünde yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Haşim Teoman Sancar ve Yasin Öztürk, 11. Komando Tugayı Komutan Vekili Albay Salih Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile Gaziler ve yakınları katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Ardından Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri, törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Karahan, burada yaptığı konuşmada, “Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’dir. Aynı gelenek, aynı usul inşallah bu topraklarda devam edecek. Ne demiş atalarımız? Hazır ol cenge eğer ister isen sulh salâh… Yani eğer bir ülkede barış istiyorsanız savaşa da hazır olacaksınız. Savaş hayatın bir gerçeği. Bu topraklarda da tarih şahittir. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapacağız. Zaten şu anda da hep birlikteyiz. Denizli’mizde de bunu yaşattığımızı gösterdik. Bu da bizim için bir iftihar meselesi” dedi.

Muharip Gaziler Derneğindeki etkinlikte ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösteri sundu. Protokol üyeleri son olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret ederek şehit yakını ve gazilerimize katılmış oldukları kursların sertifika belgelerini takdim etti.

Exit mobile version