Site icon D20Haber

Denizli’de 8. Taş Heykel Kolonisi başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 21 Mayıs-21Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Heykel kolonisine 47 ülkeden 139 sanatçı başvuruda bulunurken, koloni jürisinin yaptığı değerlendirme sonucu organizasyona Bulgaristan, Arjantin, Ukrayna, Çin ve Tayvan’dan 6 sanatçının katıldığı açıklandı.

Koloninin açılış toplantısına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve sanatçılar katıldı.

KOLONİYE 221 PROJE BAŞVURDU

Heykel kolonisine 221 proje ile yoğun bir başvuru gerçekleştiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, “Bulgaristan, Arjantin, Ukrayna, Çin ve Tayvan’dan olmak üzere 6 heykeltraş bir ay boyunca Denizlimizde çalışmalarını sürdürecek” dedi.

Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Otaklı ise, Denizli’nin pek çok doğal ve kültürel güzelliklere sahip olduğunu, antik kentlerin öbeğinde olan bir kentte heykelcilik faaliyetinin büyük önemi olduğunu kaydetti.

Kömürcüoğlu da Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin düzenlenmesine emek verdikleri için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan Osman Zolan’a ve tüm emek verenlere teşekkür ederetkinliğe beklediklerini söyledi.

BUGÜNE KADAR 61 HEYKELTRAŞ, 4 RESSAM KATILDI

Kolonide sanatçılar bir ay boyunca çalışacak. Bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek. 2011 yılından beri düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ne bugüne kadar 19’u Türk, 42’si yabancı olmak üzere toplam 61 heykeltıraş ve 4 ressamın katıldığı ifade edildi.

Exit mobile version