Site icon D20Haber

Vali Atik’den “işte devletin temsilcisi” dedirten diyalog

Vali Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Atatürk Bulvarı ve Delikliçınar bölgesinde coronavirüs ile ilgili denetimler yaparken Gazi İlkokulu yanındaki alanda saçı ile sakalı birbirine karışmış, her halinden zorda olduğu anlaşılan kişiyi gördü. Hiç düşünmeden de yanına gidip onunla diyalog kurdu, neden bu halde olduğunu sordu.

İŞİNİ BATIRMIŞ, EŞİNDEN BOŞANMIŞ

İsminin R.Ç. olduğu öğrenilen 40 yaşındaki vatandaş, kendisiyle ilgilenen Vali Atik’e “Yardımcı olursanız sevinirim” dedi. Atik’in yardımcı olacağını söylemesiyle yaşadıklarını anlatan R.Ç., parkta kimseye zararının olmadığını, çeşitli şirketlerde çalıştığını, kurduğu işini batırdığını, eşinden boşandığını, ancak onunla barışmak istediğini ifade etti.

VALİ TALİMAT VERDİ, AMATEM’E YATIRILDI

Daha sonra Vali Atik’in talimatıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri, R.Ç.’yi parktan aldı. Tıraş edilen ve temizliği sağlanan R.Ç. ardından tedavisinin yapılması için AMATEM’e yatırıldı.

ATİK’İN YAKLAŞIMI TAKDİR TOPLADI

Atik’in zor durumdaki kişiye yardım için yanına gitmesi ve onunla sohbet etmesi, o anlara tanık olan vatandaşların takdirini topladı. Atik ise, “Nerede zorda, darda bir vatandaşımız varsa ona el uzatmak, derdiyle dertlenip hüznüne çare olmak bizim yegane görevimiz. Devletimizin şefkat elini vatandaşımıza uzatabilmek ve kimsesizlerin kimi olmak bizim en büyük huzur kaynağımızdır. Devletimizin gücü ve şefkati herkese yeter” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version