Site icon D20Haber

Protokolden 23 Nisan mesajları

Milli iradenin, egemenliğin millete ait olduğunun ve TBMM’nin kuruluş gününün çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin önemi vurgulanan mesajlar şöyle:

KARAHAN: BARIŞ MESAJLARINI YİNELEDİĞİMİZ ÖZEL BİR BAYRAM

Vali Hasan Karahan, 23 Nisan mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 23 “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla kurulduğunu ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğun belirterek, şunları kaydetti:

“İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir.
Milletimizin kurtuluş yolunda verdiği mücadeleyi vakur duruşuyla yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin birlik ve beraberliğinin timsali olmuştur. Milli iradenin tekâmülünü doğrudan üstlenerek tüm dünyaya emsal teşkil etmiş ve Gazi Meclis unvanına sahip tek meclis olmuştur.
Bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.”

TİN: MİLLETİMİZİN ONUR VE ŞEREF KAPISIDIR

AK Parti Milletvekil Şahin Tin,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, Türk milletinin tam bağımsız, hür ve özgür yaşama iradesinin TBMM’nin doğuşunun kaynağı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Bugün ülkemizin üzerinde parlayan güneş tarihi sorumluluğumuzun ve gelecek hayalimizin güçlü oluşundan kaynaklanmaktadır. İstiklal sancağını bugünlere kadar yere düşürmeyen aziz milletimiz, bu tarihi duruşunu kararlılıkla geleceğe taşımaya devam edecektir. Küllerinden yeniden doğan, esareti elinin tersiyle iten bir millet, yaşadığı coğrafyanın en zor zamanında yeni bir doğuş gerçekleştirmiş, devletini kurmuş, hem kahraman hem de gazi olan bir meclisin oluşumunu sağlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimizin onur ve şeref kapısıdır. Bu kapı, bizler var oldukça ilelebet milletin emrinde olmaya ve sonuna kadar açık tutulmaya devam edilecektir. Böylesi kutlu bir çatı altında görev yapıyor olmanın verdiği kıvanç kelimelerle izah edilemeyecek kadar yücedir. Bize düşen milletimize her daim hizmet etmektir.”

KARACA: 23 NİSAN, CUMHURİYETİMİZİN İLK ADIMIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “99 yıl önce inançsızlığın, umutsuzluğun hakim olduğu düşman işgalindeki Anadolu’da 23 Nisan 1920 tarihi, ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ilk adımıdır” diyerek, şu ifadeleri yer verdi:

“Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerin ortadan kaldırılması, bölünmez bütünlüğümüzün korunması ve bağımsızlığımızın kazanılması, Gazi Meclisimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aldığı tarihsel kararlarla mümkün olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu topraklarda esareti hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizin sembolüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli görevi bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu görev 99 yıldır milletin vekilleriyle yerine getirilmektedir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız 23 Nisan’ın önemini anlamak ve anlamına sahip çıkmak siz çocuklar başta olmak üzere hepimizin sorumluluğu ve görevidir.”

ZOLAN: BAYRAMIMIZ KUTLU, YARINLARIMIZ ÇOK DAHA MUTLU OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Ülkemizin bağımsızlığının olmazsa olmazı olan, demokrasimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 sadece TBMM’nin açılışı değil, aynı zamanda yarınlarımızın sahibi, cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan çocuklarımıza ve dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Sevgili çocuklar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu özel gün, ulusumuzun aynı zamanda coşku ve gurur günüdür. Sizler ülkemizin gerçek sahipleri, yarınlarımızın geleceği ve necip milletimizin yükselecek değerlerisiniz. Ülkemizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde tutacak sizlerin inancı ve geçmişimizden alacağınız güçte saklıdır. Sizlerle birlikte daha ileri ve modern bir Denizli’yi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu, yarınlarımız çok daha mutlu olsun. Bu vesilelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM’yi kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyorum.”

BAĞ: 23 NİSAN MİLLİ DUYGULARIMIZI PERÇİNLEYEN GÜNLERİMİZDEN

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, milli duygularımızı perçinleyen önemli ve anlamlı günlerimizden biri olan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içindeyiz” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir. Bu önemli günde; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yılını en derin duygularımla kutluyor ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

İLHAN: ÇOCUKLAR BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞASIN

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, TBMM’nin açılmasıyla hakimiyetin kayıtsız şartsız millete bırakıldığını ve bugün çocuklara bayram olarak armağan edildiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“23 Nisan 1920’den bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak aradan geçen 99 yılda ülkemizde çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Çocuk hak ihlalleri, çocuğun yaşadığı bölgeye ve sosyal çevreye göre çeşitlilik gösteren çocuk mağduriyetleri, çocuğun fiziksel ve ruhsal istismarı, küçük yaşta evlendirilen ya da uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, suça sürüklenen ve bunun sonucunda bazen hürriyeti kısıtlanarak tutukevine veya çocuk cezaevine yerleştirilen çocuklar, dilendirilen, çocuk yaşta kayıt dışı çalıştırılan çocuklar ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır. Her ne kadar çocuğun yüksek yararı gözetilerek bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da bunların yetersiz kaldığı, yasaların uygulanabilirliğini sağlamada bir takım sorunlar yaşandığı bir gerçektir. Dileğimiz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan günü güzel bir bahar sabahına uyanması; bayramın neşe ve coşkusunu doya doya yaşamasıdır.”

DOĞAN: ÇOCUKLAR AYDINLIK GELECEĞİMİZDİR

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, çocukların Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na her zaman sahip çıkacağız. Atatürk, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ diyerek, çocuklarımızdan ve gençlerimizden beklentilerini, sevgisini göstermiştir. Çocuklarımız, bizlerin aydınlık geleceğidir. Çocuklarımıza ve gençlerimize Merkezefendi Belediyesi olarak her türlü imkânı ve desteği vereceğiz. Merkezefendi, eğitimin, bilimin, çağdaşlığın ilçesi olacak. Merkezefendimizde nice Atatürkçü çocuklar yetiştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.”

FİLİZ: ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEMİZİN UMUDUDUR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “Çocuklarımız ülkemizin bugünü, geleceği ve umududur. Türkiye’yi daha güzel ve aydınlık yarınlara onlar taşıyacaktır” ifadelerine yer vererk, şöyle dedi:

“Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkacak olan, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm, değişim ve ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağıdır. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır . Milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz.”

AKBABA: ÇOCUKLARIN HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALARINI DİLİYORUZ

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesında, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti için taşıdığı öneme vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi` nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir. Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 99. Yılı açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Dünyanın hemen her yerinde savaş, açlık ve haksızlıklara maruz kalan tüm çocukların huzur ve barış içinde geleceğe umutla bakarak yaşamalarını diliyoruz.”

ERDOĞAN: ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE BIRAKMAK İSTİYORUZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, milli birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldıkları feyzle, yarınlarımızın teminatı çocuklara daha güzel bir ülke bırakabilmek adına milli yatırımlar ve girişimleri artırıp, tam bağımsız bir ekonomiye, daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ecdadımızın çok zor şartlar altında, yokluk ve yoksulluğa rağmen canı pahasına koruyup kolladığı, artık ‘yok oldu gitti’ diye düşünülen bir milleti, eşsiz bir kahramanlık sergileyerek küllerinden yeniden var ettiği bir mücadelenin sonunda kurduğu bu devleti, daha öteye, iyiye ve güzele taşımalıyız. Denizli iş dünyası olarak, hayatın her anında ana gündem maddemiz ekonomi, üretim, istihdam ve ihracat. Çünkü, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha güzel ve güçlü bir ülke bırakmak istiyoruz. Yeni kuşaklarımız, uluslararası arenada söz sahibi olsun; coğrafyasına hâkim, güvenli ve huzurlu bir devlette yaşasın istiyoruz. 23 Nisan 1920’de TBMM’yi oluşturan bütünleştirici ruhla, devletimiz ve milletimiz ebediyete kadar var olsun diye uğraşıyoruz. Bu milli bir sorumluluk, asli bir vatandaşlık görevidir. O nedenle, aziz milletimizin hayır duasından başka da hiçbir beklentimiz yok.”

Exit mobile version