Site icon D20Haber

Denizli Kent Müzesi 1 ay ücretsiz gezilebilecek

Bir dönem Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine atölye olarak hizmet veren Taş Atölyeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kent Müzesi’ne dönüştürüldü.

 

Denizli Kent Müzesi’nin açılışı da dün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı törenle açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Osman Zolan, sergilenen güzelliklerin herkes tarafından görülebilmesi için müzeye girişten bir ay boyunca ücret alınmayacağını açıkladı.

MÜZEDEKİ SERGİLEME ALANLARI

Müzede 9 ayrı sergileme salonu yer alıyor. Kültürel varlık ve eserin sergilendiği Denizli Kent Müzesi’nde, Kent Tarihi Salonu (2), Kentleşme ve Ticaret Salonu, Dokumacılık Salonu, Tarım ve Sanayi Salonu, Milli Mücadele Salonu, Denizli’de Müzik Salonu, Denizli’de Gündelik Yaşam Salonu ve Denizli’de Resim Salonu ile birlikte Denizli’de Müzecilik Koridoru, Denizli’de Flora Fauna Koridoru ve Denizli’nin İleri Gelenleri Koridoru bulunuyor.

İlk etapta haftanın her günü sabah saat 08.00’de kapılarını açacak Denizli Kent Müzesi, saat 19.00’a kadar hizmet verecek.

BAŞKAN ZOLAN’DAN DAVET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlilileri açılışını gerçekleştirdikleri Denizli Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet etti. Denizli’nin değerlerinin kaybolmaması, geleceğe aktarılması, insanların öz kültürlerini öğrenerek geçmişini bilmelerinin çok kıymetli ve önemli olduğunu belirten Zolan, “Söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Denizlimizin yüzlerce yıllık geçmişine tarih tutan Kent Müzemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Tüm hemşehrilerimizi Kent Müzemize bekliyoruz. Denizlimizin bu güzelliklerini herkes görmeli” dedi.

DENİZLİ KENT MÜZESİ BİNALARININ TARİHİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında 5 Şubat 2021’de imzalanan protokolle restorasyon çalışması başlayan Denizli Kent Müzesi, 1940’lı yıllarda Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin atölye binaları olarak inşa edildi.

Erken Cumhuriyet Dönemi’nde inşa edilen Denizli Kent Müze’sinde restorasyon laboratuvarı, 3 adet çalışma ofisi, depo, hediyelik eşya, danışma ve bilet satış birimi bulunuyor. Proje Efekta Mimarlık/Yüksek Mimar Kayhan Çakanel tarafından hazırlandı.

 

Exit mobile version