Site icon D20Haber

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’ndan Cumhuriyet konseri

Kentte, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıldönümü kutlamaları çerçevesindeki ilk program, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri oldu. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde verilen 29 Ekim Cumhuriyet Konseri’ne, Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet’in kuruluşunu anlatan kısa bir filmin ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahnedeki yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Genel Sanat Yönetmeni Hakan Eyiden’in yönettiği programda birbirinden güzel şarkılar ve marşlar seslendirildi. Nihal Salda, Aydanur Demir, Ferdi Solmaz ve Harun Manavak’ın solistlik yaptığı konserde eserlere eşlik eden izleyiciler, ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

KUTLAMALAR TÜM HAFTAYA YAYILDI

Büyükşehir Belediye meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, bu özel gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın bir dizi program için Ankara’da olması sebebiyle etkinliğe katılamadığını belirten Değirmenci, “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Sayın Valimizin organizatörlüğünde bu sene Cumhuriyet Bayramını sadece bir güne değil, bütün bir haftaya yaydık. Çok güzel programlar var. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Atik ve Değirmenci, solist ve müzisyenleri tebrik ederek, plaket verdi.

Exit mobile version