Site icon D20Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz

Bugün, Anadolu’nun işgaline karşı kurtuluş meşalesinin yakıldığı gün. Bugün, Samsun’dan doğan güneşin Türkiye’yi aydınlattığı gün. Bugün Türk ulusunun doğum günü. Ve bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “benim doğum günüm” dediği, milli mücadelenin başladığı gün.

Ancak, gençlere bayram olarak armağan edilen 19 Mayıs, bu yıl coronavirüs nedeniyle sınırlı bir programla kutlanacak. Saat 09.00’da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Ardından saygı duruşu yapılacak ve tören İstiklal Marşı ile son bulacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN PROGRAM

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 11.00’de Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar sınırlı katılımla yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüş Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşecek.

“BALKONLARDA OLALIM” ÇAĞRISI

Coronavirüs salgını nedeniyle kutlama programı sınırlı tutulurken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Denizlililer evlerinin balkonlarına çıkmaya, İstiklal Marşımızı söylemeye davet edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 19.19’da bütün statların ışıklarının yanacağını ve İstiklal Marşı’nın okunacağı belirtti.

Exit mobile version