Site icon D20Haber

Pamukkale Belediyespor’un takımlarından başarılı sonuçlar

Kadınlar Voleybol 2. Lig 6. Grup’ta mücadele eden Pamukkale Belediyespor, ligin 12. haftasında Hasan Güngör Spor Salonu’nda 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ile karşılaştı. Maça iyi başlayan mavi-beyazlı takım, ilk seti 25-5, ikinci seti 25-19 ve son seti de 25-14 galip tamamlayarak salondan 3-0 galip ayrıldı.

Pamukkale Belediyespor bu galibiyetle puanını 26’ya çıkararak, averajla üçüncü sırada yer aldı. Mavi-beyazlı takım 13. haftada 16 Ocak Pazar günü saat 16.00’da Marmaris Belediyespor’a konuk olacak.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’nde yer alan Pamukkale Belediyespor ise, 5. haftada deplasmanda Çarşamba Belediye Engelliler Spor Kulübü ile karşılaştı. Denizli temsilcisi, zorlu maçta rakibini 64-55 mağlup etmeyi başardı. Pamukkale Belediyespor 6. haftada Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü ile karşılaşacak.

Karatede Okullararası Karate İl Birinciliği müsabakalarında Pamukkale Belediyesporlu sporcular da mücadele verdi. A Genç Kızlar 52 kg kumite dalında Nevzat Karaalp Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Doruk ve B Genç Erkekler 74 kg kumitedalında Naile – Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi adına yarışan Batuhan Doruk birinciliği elde ederken, Aydem Fen Lisesi öğrencisi A Genç 66 kg kumitede de Talat Ayberk Uçar da ikinci oldu. Birinci olan sporcular, şubat ayında bölge birinciliği müsabakalarında mücadele edecek.

Okullararası Dart İl Birinciliği’nde Ceylin Ataş, Esma Doğan ve Pınar Önay’ın yer aldığı Yatağan Ortaokulu takımı kızlar kategorisinde Denizli şampiyonu olurken, Emin Furkan Şahin’in bulunduğu Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı da erkeklerde il birinciliğini elde etti.

Aynı kategoride ikinci olan Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi takımında ise Hasan Mert Arslan ve Ömer Özler yer aldı. Kızlarda Denizli ikinciliğini elde eden Tekkeköy Ortaokulu’nda ise Pamukkale Belediyesporlu Zehra Gemi ve Harun Salih Turgut bulunuyor.

Kategorilerinde birinci olan takımlar ilimizi Kocaeli, Uşak ve Adana’da yapılacak olan bölge şampiyonlarında temsil edecek.

 

Ayrıca Okullararası Güreş İl Birinciliği’nde Pamukkale Belediyesporlu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Beytullah Sarı, Gençler B Kategorisinde birincilik kürsüsünde yer aldı. Sarı, Manisa’da yapılacak olan bölge şampiyonasına katılacak.

Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçede yer alan gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak amacıyla kulübün aktif olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Kulübümüz bünyesinde yer alan voleybol ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımız profesyonel liglerde oynadıkları müsabakaları galibiyetle tamamladı. Dart ve karate dallarında ise spor yaşamlarını kulübümüzde sürdüren sporcuların yer aldığı okul takımları dereceye girmeyi başardı. Bizim amacımız ilçemizdeki gençlerin sporla ilgilenerek başarılara imza atması. Biz daha çok gencimizin spor yapması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Exit mobile version