Site icon D20Haber

Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu İşgalden Cumhuriyet’e oyununu sahneledi

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Pamukkale Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu, İşgalden Cumhuriyet’e oyununu sergiledi.

Müzik, şiir ve halk oyunu gösterilerinin de sunulduğu programı Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, liseli öğrenciler ile birlikte izledi. Gün içinde iki kez sahnelenen oyunun iki seansına da katılan Örki, programın bir bölümünde 10. Yıl marşı çalınırken DJ masasına geçerek, liseli gençlerin Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Gösteri sonunda Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu ekibinde görev alan belediye personele teşekkür eden Örki, konuşmasında şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz ilk anda kültür ve sanat anlamında Pamukkale Belediyesinin bir rol model olmasını hedefledik. Ve dedik ki neden hep profesyonellerden destek almak zorundayız, biz istesek bunu kendi içimizden çıkartamaz mıyız? İşte görüyorsunuz hem tiyatro ekibini çıkardık hem de muhteşem Pamukkale orkestrasını çıkardık. Sizler de bugün okullarda derslerinizin başında olabilirdiniz, ama dediniz ki memleketim için, bayrağım için, istiklalim ve istikbalim için çok önemli bir gün yaklaşıyor. O günün adı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Ve ben o gün o coşkuya katılacağım dediniz, buraya geldiniz. Bize bu bayramı hediye eden, bize bu güzel günleri armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun bütün silah arkadaşlarını, aziz kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, yaşasın cumhuriyet!”

İşgalden Cumhuriyet’e oyununun 28 Ekim Cuma günü Çivril Şevki Özen Fen Lisesi Konferans Salonu’nda saat 20.00’de sahneleneceği belirtildi.

Exit mobile version