Site icon D20Haber

Merkezefendi Belediyesinden 100 ton sığır süt yemi desteği

Kırsal Kalkınma Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, bu kapsamnda ikamet eden, işletmesinde en fazla 10 büyükbaş hayvanı olan, işletme kayıt belgesine sahip üreticilere yem desteğinde bulundu.

Dağıtım törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yüreci, muhtarlar ve Merkezefendili süt üreticileri katıldı.

Üreticinin yanında olduklarını dile getiren Doğan, dağıtılan yemlerle ilçede üretilen 400 ton sütün girdi maliyetini finanse etmiş olacaklarını söyledi. Doğan, “Sizlere teslim edeceğimiz 100 ton süt sığırı yem desteği projemiz ile siz değerli üreticilerimize ortalama 4.000 TL ile 5.000 TL arası yem desteği sağlayarak hem süt üretimini desteklemeyi hem de sizlerin güzel bir bayram geçirmenizi sağlamak istedik” dedi.

Halksüt projesi aylık ortalama 40 ton süt alımı yaptıklarını kaydeden Doğan, yerel süt üreticimize her ay 300 bin TL katkı sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 119 çiftçiye 100 ton gübre desteği verdiklerini ve 5000 dekar arazide 2 bin 250 ton arpa ile buğday elde etmeyi hedeflediklerini aktaran Doğan, “Bu sayede ilçemizde yaklaşık 8 aylık ekmek ihtiyacını karşılayacak un sıkıntımızın çözülmesini planlamıştık. 5 mahallemizde kadın üreticilerimizi desteklediğimiz 5 koyun ve 1 koç küçükbaş hayvan desteği projemizde bir yılı doldurmadan hayvan sayımızı toplamda üç katına çıkararak hayvansal üretime katkı sağladık” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yüreci yem, küçükbaş hayvan, gübre ve fide desteklerinden dolayı Doğan’a teşekkür etti.

 

Exit mobile version