Site icon D20Haber

Merkezefendi Belediyesi, mama üretim makinelerini belediyelere satıyor

Merkezefendi Belediyesinin 2020 yılında kurduğu Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisi Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Belediyenin sosyal ve iktisadi işletmesi bünyesinde, sokak hayvanları için yemek fazlalarından mama üreten makinelerin imalatı gerçekleştirilip satışı yapılıyor. Üretilen makinelerden Turgutlu Belediyesi ve Ayvalık Belediyesine gönderildi.

Sıfır atık uygulamalarıyla oteller, restoranlar, fabrikalar, pastaneler, fırınlar ve evlerden toplanan atık gıdalar, Merkezefendi Belediyesi tesisinde üretilen makinelerde işlenerek mamaya dönüştürülüyor ve sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanıyor.

Pet kafe ve mama üretim tesisinin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ve birçok belediye tarafından incelemelerde bulunulduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, üretilen makineler ile sokak hayvanlarının beslenmesine destek olunduğunu belirtti. Doğan, şunları kaydetti:

“Merkezefendi Belediyesi olarak var gücümüzle her alanda çalışıyoruz. Kurduğumuz tesisimizde, ilçemizin küçük sevimli sakinleri için, atık gıdaların geri dönüşümüyle mama üretimine devam ediyoruz. Aynı zamanda bu mamaları üreten makineleri de üretiyoruz. Ürettiğimiz makineler ile hem israfı önlüyor hem de büyük bir tasarruf sağlıyoruz. Ortalama bir belediyenin iki aylık mama maliyeti ile kurulabilen tesisin, makinelerini üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle bu makinelerimizin satışına başladık. Bizler sadece Merkezefendi ve Denizli için değil tüm Türkiye için de çalışıyoruz, üretiyoruz. Gönüllülerimiz de bu durumdan çok mutlu. Bu bizim için bir başlangıç, belediyelerin ihtiyacı olan başka alanlarda da çeşitli makineler üretmeyi hedefliyoruz.”

Exit mobile version