Site icon D20Haber

Parayı verip 2 kızıl geyiği avladılar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 16 bin lira muhammen bedelle açılan ve 12 Temmuz 2017’de gerçekleştirilen ihalede, Akdağ yaban hayatını geliştirme sahası içinde 5 bin 677 hektar alan içinde kızıl geyik avına izin verildi. Avlanma süresi de 1 Eylül 2017 ile 21 Ocak 2017 tarihleri arası olarak belirlendi. İhale bedeli dışında vurdukları her geyik için de 10 bin lira ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

İhaleyle aldıkları avlanma izniyle Akdağ’a gelen İzmirli avcılar, rehber eşliğinde Akdağ’da kızıl geyik avına çıktı. Avlanma izni verilen bölgeyi iyi bilen rehber eşliğinde kızıl geyiklerin izini bulan avcılar, istedikleri avı gerçekleştirdi. İki kızıl geyiği vuran avcılar, bir de anı fotoğrafı çektirdi.

İHALE ŞARTNAMESİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü, Sandıklı Akdağ YHGS’da 2 (iki) adet Kızıl Geyik (Cervus elaphus) kotası, 2016 – 2017 Av Turizmi Uygulamalarını içerir Usul ve Esaslar kapsamında; Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği’nin 29/c maddesi ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35 (c) maddesine göre “Açık Teklif Usulü’’ ile ihale edilerek avlattırılacaktır.

Exit mobile version