Site icon D20Haber

Tarım ilacıyla zehirlenen köpeği ölümden kurtardı

İlçenin Yeşilyurt Mahallesi’nde, bir vatandaş belediyeyi arayıp, ağzından köpükler gelen köpeğin yerde yattığını bildirdi. Vatandaş, ardından ilçede hayvansever olarak tanınan 72 yaşındaki Hasan Müştak Tavaz’ı arayıp yardım istedi. Verilen adrese giden Tavaz, köpeğin öldüğünü gördü. Ardından çevrede araştırma yaparken, aynı durumda olan bir başka köpek olduğunu fark etti. Bunun üzerine veteriner arkadaşını arayarak yardım istedi. Veterinerin verdiği tarife göre, birkaç dakika içerisinde ilaç hazırlayıp içirdiği köpeği ölümden kurtardı.

Hayvansever Tavaz, “TOKİ Camisi çevresinde bir köpek zehirlenmiş. Veteriner arkadaşıma danışarak bende de bulunan atropin sülfat yaptım bir miligram. Bu birkaç dakika içerisinde etkisini gösterdi. Toparlanıp kustu ve 15 – 20 dakika içerisinde de yürüyerek ayrıldı. Çal merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde duyarlı bir vatandaş kedilerin zehirlendiğini haber verdi. Ben Çal polis merkezine her iki zehirlenmeyle ilgili tutanak tutturdum. Bütün bu bilgileri ekleyerek, güvenlik kamera kayıtlarını isteyerek Çal Cumhuriyet Savcılığına bir suç duyurusu yapacağım, araştırma talep edeceğim” dedi.

“ZEHİRLENEN HAYVANLARA HEMEN TUZLU SU İÇİRİN”

Zehirlenen hayvanlara yapılacak ilk müdahale hakkında da bilgiler veren Tavaz, “İlk yapacağı şey bir tuzlu su içirmeli yapabiliyorsa arkasından bir ayran içirmeli veya imkanı varsa iki tane yumurta içirmeli, bunlar öncelikle köpeği kusturur yani, bunlar en azından midesinde ki zehri atmış olur. Ama daha sonra ise mutlaka ve mutlaka bir veteriner müdahalesi gerekli” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)

Exit mobile version