Site icon D20Haber

Buldan Festivali start aldı

Buldan 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, 2. BaşkanMeclis vekili Leman Kalkan, İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej yürüyüşüne geçen davetliler, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk Caddesi’nden BELKÜM’e yürüdü. BELKÜM önünde düzenlenen törende protokol üyeleri, yaptıkları açılış konuşmalarda tekstili, tarihi, kültürü, tarımı ve doğal güzellikleri ile Buldan’ın Allah’ın cömert davrandığı ilçelerden biri olduğu vurguladı.

ŞEVİK: MASALLAR VE EFSANELER DİYARIDIR BULDAN

Başkan Mustafa Şevik, Buldanlı olmanın, Buldan sevdalısı olmanın farklı bir özellik olduğunu belirterek, “Buldan çok eski zamanlardan beri gözümüzde farklılıkların ve o farklılıklara uygun güzelliklerin, gizemliliklerin beldesidir. Sanki Buldan, akli ölçülere bağlı,hayatın zaman ve mekan ölçülerine kapalı mahtut kendi hacmi içinde modern kuru hayat çerçevelerin dışına çıkmıştır. Abartıyor demeyin adeta masallar ve efsaneler diyarıdır Buldan” dedi.

Festivallerin başka ulusların, toplumların kültür birikimi ve değerleriyle Buldan’ın kültürünü aynı potada bir araya getirerek uygarlık bilincini geliştirmek açısından önemli olduğunu kaydeden Şevik, konuşmasını “İlçemizin tanıtımında büyük rol oynayan festivalimizin 19’uncusunu gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz” sözleriyle tamamladı.

DEĞİRMENCİ: BULDAN, ALLAH’IN CÖMERT DAVRANDIĞI İLÇELERDEN

Buldan’ın verimli arazileri, tarihi, kültürü ve yalnızca Denizli’ye değil Türkiye’ye örnek mimari özelliğe sahip evleriyle, doğal güzellikleriyle Allahın en cömert davrandığı ilçelerden biri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, “Buldan, Buldan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile yapacağı çalışmalarla daha güzel hala gelecek” diye konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk ise, Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin Buldan için hayırlı olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından, Buldan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu öğrenciler da bir defile sundu. Öğrencilerin Buldan dokumasından hazırladığı kıyafetler beğeni topladı.

Exit mobile version