GALİP OLAN ALLAH’TIR – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. İbrahim AKMAN
  6. /
  7. GALİP OLAN ALLAH’TIR

GALİP OLAN ALLAH’TIR

A- A+

Geçtiğimiz hafta Türkiye ve Dünya gündemi yoğun, gergin ve sıkıntılıydı. Acaba 3. Dünya savaşı çıkacak mıydı? Yaşadığımız hadiseler neyin habercisiydi? ABD yanına İngiltere ve Fransa’yı alarak Suriye’de ki kimyasal saldırıyı bahane ederek füze saldırısında bulunmuştu. Bunun karşısında Rusya’da yapılan saldırıdan rahatsızlığını belirtmişti. Bütün dünya 2. Dünya savaşı sonrası soğuk savaş dönemi gerginliğini yaşamaya başlamıştı.

İnsanlık küreselleşmeye geçen yüzyılın ilk yıllarında başlamış ve dünyadaki sömürge paylaşımında yaşanan kavgadan dolayı ilk akıl tutulmasına, ilk dünya savaşına 1914 yılında Avusturya-Macaristan veliahttı Franz Ferdinand'ın Sırbistan’a yapmış olduğu gezide bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesi üzerine dünya savaşı çıkmıştı. Tabi Ferdinand öldürülmeseydi birinci dünya savaşı yine çıkacaktı. Savaşın sonunda 10 milyona yakın insan ölmüş ve 10 milyonlarcası da sakat kalmıştı. İnsanoğlu bu durumdan ders almamış, aradan geçen 20 yıl sonrasında 1 Eylül 1939 da Adolf Hitler Nazi askerlerine Polonya askeri üniforması giydirerek Almanya-Polonya sınırının öbür tarafına geçirmiş ve Polonya topraklarındanAlmanya’ya ateş açtırtmıştır. Bunun üzerine Hitler radyoda bir konuşma yaparak, Lehlerin Almanlara saldırdığını ateşe ateşle karşılık verileceğini söyleyerek, Polonya’ya harp ilan etmiş ve Polonya’yı batıdan işgale başlamıştır. Bunun sonucunda, 50 milyon insan öldü ve 10 milyonlarca insan sakat kaldı, geriye bir yıkım kaldı. Tabi insanoğlu savaşın ne zaman başlayacağına kendisi karar verebiliyor fakat savaşın ne zaman bitebileceğini kendisi hesaplayamıyor.

İnsanlık bir üçüncü akıl tutulmasına, bir 3. Dünya savaşı başlatmaya cesaret edebilir mi?

Dünyanın bir köy haline geldiği eskidönemdeki savaşlarda genellikle bölgesel yıkım olurdu. Fakat günümüzde dünyanın küçülmesi ile birlikte dünyanın hangi köşesinde yaşarsanız yaşayın bu savaşın yıkıcı etkilerinden kurtulmanız mümkün değildir.

Albert Einstein’a sormuşlar: Üstat 3. Dünya savaşı hangi silahlarla yapılacak. Einstein ise şöyle cevap vermiştir : “3. Dünya savaşının hangi silahlarla yapılacağını bilmiyorum ama size 4. Dünya savaşında hangi silahların kullanılabileceğini söyleyebilirim. İnsanlık 4. Dünya savaşında taşlarla ve sopalarla savaşacaktır. “

Böyle bir dünya savaşı gerçektende insanlığın felaketi olacaktır. Herkes bu yangından etkilenecektir.

Türkiye açısından baktığımızda; dışarıda Türkiye’yi çembere alma ve çevreleme çalışmaları yapılırken, içeride FETÖ/PYD ve PKK terör örgütleri ve onlarla işbirliği içinde olan yerel ve ulusal organize suç örgütleriyle mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen beyi Sayın Devlet Bahçeli'ye sabır, cesaret ve kuvvet diliyoruz.

Dostlar önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz üzere, Hazar Denizi'nin suları 500 yıl sonra tekrar yükselmeye başladı. Bundan dolayı Türk milletinin yükselişini kimse durduramayacaktır.

İspanya’da Endülüs Devletinin bıraktığı Elhamra sarayındaki levhada yazdığı gibi,
“ve la galibe illallah” yani “GALİP OLAN ALLAH’TIR.”

Selam ve Muhabbetle

Yazarın Diğer Yazıları
PABUCUN DAMA ATILMASI
13 Haziran 2018 Çarşamba
AHFEŞ’İN KEÇİSİ
30 Mayıs 2018 Çarşamba
SAATİN ÇARKLARI
16 Mayıs 2018 Çarşamba
ALLAH’IN YERYÜZÜNDEKİ GÖLGESİ
2 Mayıs 2018 Çarşamba
TARİH ŞUURU 2
21 Mart 2018 Çarşamba
TARİH ŞUURU
7 Mart 2018 Çarşamba
ORHAN ABİMİZ
7 Şubat 2018 Çarşamba
ÜST AKIL NE KADAR AKILLI?
24 Ocak 2018 Çarşamba