Sevgi Pınarı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu

Sevgi Pınarı

A- A+

Yüzyıllardır Türk misafirperverliğinin ve yardımseverliğinin dillerde pelesenk hale geldiği bu dünyada, adalet için verdiğimiz savaşlar halen sürmekte.

Hiç biteceğe de benzemiyor.

Haset dolu beklentilerden, maddi çıkarlardan uzak, beklentinin, kazancın olmadığı bir bakış açısı ile atılan her adım karşılıksız olma özelliğine sahiptir.

Yıllardır evlerinden uzaklaştırılmış, asimile edilmeye çalışılan halka, evlerine dönebilmeleri için karşılıksız yapılan yardımın tüm ülkemiz insanının ruhlarının olgunluğu ile ilişkilidir. Hangi görüşe sahip olursak olalım terörü ve destekçilerini lanetliyoruz. Başkalarının hüzünleri ile hüzünlenip aynı hisleri dile döküyoruz. “Keşke tüm bunlar yaşanmasa”…

Savaşlarda yerlerinden, yurtlarından edilen halkın içerisinde bu durumdan psikolojik olarak en çok yıpranan kişiler çocuklardır. Hayallerinde oyunlar oynaması gerekirken hayallerine atılmış bombalarla sabahlarlar. Yarın nerede oynasam diye düşünmek yerine, yarın nerede saklanmalıyız ki hayatta kalabilelim diye düşünürler. Korkması gereken tek şey anne sevgisinden mahrum kalmak olması gereken çocukların füzelerden korkuyor olmaları ne de büyük yıkımdır.

İnternette bugün kendimi hangi güzel kıyafetle paylaşmalıyım sorusuna cevap ararken, oradaki çocukların yaşadıklarını “Sizi Allaha şikayet edicem” diyerek, Allaha edeceği şikayeti düşünmesi ne kadar da üzücü. İnsanlık için geleceğimiz için…

Her doğum zahmetlidir. Verilen her yeni kararın uygulamaya konulması ise bir o kadar meşakkatlidir. Hele ki bu karar zorluklara gebe ise kararın sorumluluğu altında ezilmemek ise imkansızdır.

Lakin hiç bir başarı yoktur ki acı olmadan kazanılsın.

Bir ideal uğruna bir süredir kahraman ordumuzun harekatını izliyoruz. Barışın tesis edilmesi adına orada olan neferlerimiz, en çok da çocukların geleceğine katkı sağlıyor. Onlara yeniden bombalardan uzak hayal kurma imkanı veriyor. Yine koşup, oynayabileceği, nefretten, öfkeden başka duygularında olduğunu hatırlatıyor. Çıkarsız, sadece insanlık sadece iyilik için. İyi ki varsın güzel yürekli insanların olduğu ülkem.

Yazarın Diğer Yazıları
Yaşam Transferi
14 Ocak 2020 Salı
Hekimoğlu
7 Ocak 2020 Salı
Zamansız Öfke
24 Aralık 2019 Salı
Çocuk sever misiniz ?
3 Aralık 2019 Salı
Bütün Erkekler Aynı Mıdır?
25 Kasım 2019 Pazartesi
Kedi Sevgisi
5 Kasım 2019 Salı