İLİŞKİLER… – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu

İLİŞKİLER…

A- A+

Üzerine birçok yazı yazılan, her mecra da hakkında konuşulan, sağlıklı bir ailenin oluşabilmesi aynı zamanda da sağlıklı çocukların yetişebilmesi için önemli bir konudur.

İki farklı kişinin bir araya gelmesi ile birlikte iki farklı psikolojik sistemin çatışması veya birbirini tamamlaması söz konusudur. Bu yapılar evlilik ile birlikte daha fazla gün yüzüne çıkarak kendinden ilişki problemi olarak söz ettirmektedir.

Ne kadar da mutlu bir birlikteliğe başlamıştı. İçi içine sığmıyor, hayatının hiç bir anında bu kadar kıymetlendirildiğini hissetmediğini düşünüyordu. Karşısındaki coşku dolu kadın sayesinde dünya da cenneti yaşıyordu. Mutsuzluğunu törpülüyor, günün yorgunluğunu onun bir güler yüzlü yaklaşımı ile atıyordu. Öyle sıcak bir iklim de yürüyen ilişkileri vardı ki kendisi de şaşkınlığını gizleyemiyordu. Bulutların üzerinde yaşadığı aşkı hissediyordu. Soğuğun, ilişkisine hiç dokunamayacağını, ilişkilerine hiçbir şeyin mani olamayacağını düşünüyordu. Hayat harika gidiyor, akşam eve gelmek için vaktin hemen geçmesini istiyordu.

Her yaşantının pembe olduğu bu düzen, bir gün fazla mesaiye kalma ile bir anda yıkılır. Bulutların üzerinde olan ilişki bir anda yere çakılır. Buradaki önemli olan asıl durum kişinin mesaiye kalması değil eşe hissettirilen değerin iş yaşamının veya herhangi bir durumun gerisinde kalması olmaktadır. Aynaya sorduğunda kendinden daha güzel birinin varlığını kabullenemeyen cadı misali kendisinden daha ön planda tutulan birinin varlığını kabullenemeyecektir. Bir yaz güneşi kadar sıcak ve yakın yapı bir anda yerini buz gibi bir havaya bırakacaktır. Sevildiğinden emin olabilmek için kapris yapacak bir yıl önceki konulardan bahsedecek üzeri tonlarca ağırlıktaki kumlarla örtülmüş olan konuları tekrar gün yüzüne çıkaracaktır. İncir çekirdeğini doldurmayacak konular üzerinden tartışma başlatacak bir anda hava kapanacak kara bulutlar ilişkinin üzerinde gezmeye başlayacaktır.

En sevilen olduğu hissettirildiğinde hem kendisi hem de karşıdakine dünya da cenneti yaşatan eş, kendince ikinci plana düştüğünde ise bir anda evini cehenneme dönüştürür.

Hayat karşısında ki işi çok zordur artık. Eşinin manipülasyonlarına daha fazla dayanamaz. Bağırır, öfkelenir, tartışır ve sorun gittikçe büyümeye başlar.

Cenneti yaşattığını düşündüğü eşi şu an cehennemi yaşatmaktadır. Her iki ucun arasında stabil, denge halinin korunduğu normal olan duyguların ağırlıkla yaşanması sağlıklı bir yapıyı gösterir. Buna erişilmesi her iki tarafında mutlu olmasını sağlar. Ancak duygularını her iki uçta yaşayanlar için bu çok zordur.

Birinin diğerini manipüle etmeye çalıştığı ve öfke döngüsüne sokmaya çalıştığı o anlarda öncelikle durabilmeli, kelimeler, mimikler ve davranışlar ile karşılıksız ve katıksız sevdiğini hissettirmelidir. Bu durumun bir davranış bozukluğu olduğu iç görüsü kazandırılmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yaşam Transferi
14 Ocak 2020 Salı
Hekimoğlu
7 Ocak 2020 Salı
Zamansız Öfke
24 Aralık 2019 Salı
Çocuk sever misiniz ?
3 Aralık 2019 Salı
Bütün Erkekler Aynı Mıdır?
25 Kasım 2019 Pazartesi
Kedi Sevgisi
5 Kasım 2019 Salı
Sevgi Pınarı
14 Ekim 2019 Pazartesi