Yaşlı kadın diz çöküp ‘yavruna nasıl bakarız’ diye ağladı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Yaşlı kadın diz çöküp ‘yavruna nasıl...

Yaşlı kadın diz çöküp ‘yavruna nasıl bakarız’ diye ağladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2019 Cuma - 08:53Güncelleme: 5 Nisan 2019 Cuma - 16:32
Yaşlı kadın diz çöküp ‘yavruna nasıl bakarız’ diye ağladı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, kayalıklardan düşüp ölen ineğin sahibi yaşlı kadın “Senin yavruna nasıl bakarız” diye ağladı. Yaşlı kadının gözyaşları yürekleri burktu.

İlçenin Altındere Mahallesi’nde dağlık araziye hayvan otlatmaya giden 70 yaşındaki Sabiha Özel, ineğinin bir anda metrelerce yuvarlanmasıyla çaresiz kaldı. Hemen ardından ineğin düştüğü yere gitti ama öldüğünü gördü. O anda dizlerinin üzerine çöken yaşlı kadın, ölen ineğin yanında “Senin yavruna nasıl bakarız” diye ağladı. Yaşlı kadını görenler yanına gitti ve onu teselli etmeye çalıştı.

Özel gazetecilere yaptığı açıklamada, tek yaşadığı evinde kendine ait ineklerine bakarak geçimini sağladığını söyledi. İneğini kaybettikten sonra gözüne uyku girmediğini ve canının çok yandığını ifade eden Özel, "İneğimi otlatmaya çıkmıştım. Merada dolaştığı sırada aniden gözden kayboldu. Baktığımda kayalıklardan asfalta düşmüş halde gördüm. Yerde kanlar içinde görünce dünyam yıkıldı. Feryat ederek yanına koştum. Fakat yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Yardıma rağmen onu kaybettim. Ondan geriye kalan yavrusu Gümüş ile avunuyorum. Aklım hala onda" diye konuştu.


İneğinin arkasından çok ağladığını belirten Özel, "Onlar benim çocuklarım gibiydi. Ona tek bir tokat atmadım. Sütü bana ve komşularıma yetiyordu. Benim 3 ayda bir 500 lira gelirim var. O bana yetiyor. Allah devletimizden razı olsun" dedi.