Madde bağımlılarına tedavi sonrası iş bulma eğitimi verilecek – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Madde bağımlılarına tedavi sonrası iş bulma...

Madde bağımlılarına tedavi sonrası iş bulma eğitimi verilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2018 Salı - 09:41Güncelleme: 25 Eylül 2018 Salı - 09:41
Madde bağımlılarına tedavi sonrası iş bulma eğitimi verilecek

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkez Müdürlüğü (AMATEM) arasında imzalanan protokolle, madde bağımlılarına tedavi sonrası iş bulmalarını kolaylaştıracak eğitim verilecek.

İŞKUR ile PAÜ AMATEM arasında madde bağımlılarının iş hayatına entegrasyonunu kolaylaştıracak çalışmalar yapılmasına yönelik protokol imzalandı. Yapılan protokol ile AMATEM’de tedavi gören hastaların kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, alkol ve maddeden uzak kalarak topluma uyumlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

PAÜ AMATEM Birimi’nde tedavisi devam eden kişilere iş arama, iş kurma süreçlerinde ihtiyaç duydukları bilgi ve iletişim yöntemlerini öğrenebilmeleri için İŞKUR İl Müdürlüğü İş Kulübü liderleri tarafından iş arama becerileri eğitimi verilecek. Kişilerin taburcu olduktan sonra iş hayatına entegrasyonunda kolaylaştırıcı rol alacak olan iş kulübü eğitimleri ile iş arayanlar iş görüşmelerine uygulamalı olarak hazırlanma olanağı bulacaklar. Ayrıca İş Kulübü eğitimlerine katılan firmaların insan kaynakları yetkilileri ile doğrudan bağlantı kurmaları da sağlanmış olacak.

Yapılan protokol kapsamında düzenlenen ilk eğitim programı 16 katılımcıyla dün başladı. Eğitimler, 4 gün ve 8 oturum halinde PAÜ Hastanesi AMATEM Birimi’nde verilecek.