Gönüllü gıda dedektifleri geliyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Gönüllü gıda dedektifleri geliyor

Gönüllü gıda dedektifleri geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2019 Perşembe - 14:14Güncelleme: 19 Aralık 2019 Perşembe - 14:14
Gönüllü gıda dedektifleri geliyor

Denizli’de “Gönüllü Gıda Dedektifleri” uygulaması hayata geçiriliyor. Projede görev alacak 52 gönüllü, düzenlenen toplantıyla yapacakları çalışmalar konusunda bilgilendirildi.

Gönüllü Gıda Dedektifleri projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki ''Gönüllülük Alanında İşbirliği Protokolü'' kapsamında hayata geçirilecek. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülecek bu çalışmada görev alacak 52 gönüllü için Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. Toplantıya gönüllü gıda dedektifleri ile proje paydaşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Denizli Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Nejdet Demir, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, projede görev alacak gönüllülere seslendi.

ÇALIŞMALAR 1 OCAK’TA BAŞLAYACAK

1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında uygulanacak projeye göre, gönüllü gıda dedektiflerine haftada iki gün, birer saat olmak üzere market, süpermarket, hipermarket ve AVM gibi satış yerlerinde gıda güvenliği ve güvenilir gıda konularında tüketiciyi bilgilendirme çalışmalarında görev verilecek.