Devlet “öncelik yayaların” eyleminde – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Devlet “öncelik yayaların” eyleminde

Devlet “öncelik yayaların” eyleminde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2019 Çarşamba - 16:11Güncelleme: 8 Şubat 2019 Cuma - 00:00
Devlet “öncelik yayaların” eyleminde

İçişleri Bakanlığı trafikte önceliğin yayalarda olduğu bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla protokolün katılımıyla eylem yapıldı.

2019’un “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmesi kapsamında farkındalık oluşturmak üzere faaliyetler başlatıldı. 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eş zamanlı başlatılan kampanya için eLise Caddesi’ndeki 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu önünde yapıldı. Etkinliğe Vali Hasan karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğrenciler katıldı.

"Yaya öncelikli trafik" algısı oluşturmaya yönelik düzenlenen farkındalık faaliyeti kapsamında, okuldan çıkan öğrenciler, yaya geçidini kullanarak caddenin karşısına geçti. Öğrencilerle birlikte karşıdan karşıya geçen Karahan ve Demir, sürücülere emniyet kemerini taktığı ve yayalara yol verdikleri için teşekkür etti.

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliğinde konuşan Vali Karahan, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldığını söyledi.

488 TL PARA CEZASI

Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda. Buna uymayan sürücülere 488 TL idari para cezası uygulanacak.