“İnsanlık budur” dedirten fotoğraf – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. “İnsanlık budur” dedirten fotoğraf

“İnsanlık budur” dedirten fotoğraf

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 30 Kasım 2018 Cuma - 14:40Güncelleme: 30 Kasım 2018 Cuma - 14:40
“İnsanlık budur” dedirten fotoğraf

Denizli’de Eczacı Mukaddes Pekin Başdil ve butikçi Ahu Alkın’dan sokak hayvanlarına duyarlı yaklaşım. Komşu iki iş insanı, sokağa bırakılan köpeklere sahip çıkmak, onların karınlarını doyurmakla kalmıyor, üşümesinler diye sarıp sarmalıyor.

Bir anlık hevesle ya da çocuğu istediği için petshopların yolunu tutup, kedi ve köpek edinen, ancak bir süre sonra bakımı zor geldiği için onları bir parka veya sokağa bırakanları sıkça duyarız. Hayvanlara işkence edenlerin haberleri de sıkça yapılır.

Bu haberimiz ise hepimizin içini ısıtacak türden. Çünkü sokak hayvanlarını sahiplenen komşu iki iş kadını, kış gününde sokağa terk edilen köpekleri üşümemeleri sarıp sarmalayıp, sağlıklı bir şekilde yaşamaları için çaba harcıyor.

Kim mi bu güzel haberimize konu olan iş kadınları? Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda Sena Eczanesi’nin sahibi Mukaddes Pekin Başdil ile Ahu Bebe’nin sahibi Ahu Alkın… O bölgedeki ne kadar sokağa terk edilen kedi köpek varsa sahipleniyor, komşularının da desteğiyle beslenmelerini sağlıyor Başdil ve Alkın.

Ancak, sokak hayvanlarının sadece karınlarını doyurmak yetmiyor kış gününde. Onların sıcak bir ortama da ihtiyaçları var. O bölgede barınak olanaksız. Ama Mukaddes Pekin Başdil ve Ahu Alkın, “Karakız” ve “Zeynep” adını verdikleri iki köpeği sıcak tutabilmek için ellerinden gelen çabayı harcıyor. Yünlü örtülerin içine sardıkları “Karakız” ile “Zeynep” ise sunulan bu konfordan son derece memnun görünüyor.

Eczacı Mukaddes Pekin Başdil, komşusu Ahu Alkın ve diğer komşularıyla birlikte o bölgedeki hayvanları doyurduklarını, bazen sahiplendirilmelerini sağladıklarını, en son “Arif” isimli köpeğin bir hayvansever tarafından sahiplenildiğini söyledi. Başdil, sokak hayvanlarının bakımını severek ve keyifle yaptıklarını sözlerine ekledi.