Öğrenciler trafik dedektifi olacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Öğrenciler trafik dedektifi olacak

Öğrenciler trafik dedektifi olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Aralık 2018 Perşembe - 09:55Güncelleme: 20 Aralık 2018 Perşembe - 09:55
Öğrenciler trafik dedektifi olacak

Denizli’de, “Trafik Dedektifleri” projesi kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından okullarda eğitim verilyor.

Ülkemizin en önemli sorunlarından olan ve yılda 7 bin 500 dolayında can alan, 300 bin dolayında kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazalarını azaltmak için, “ağaç yaşken eğilir” deyiminden uyola çıkılarak, çocuklara trafik kurallarıyla ilgili bilgiler aktarmak üzere “Trafik Dedektifleri” projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda, Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü’nce ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim çalışması gerçekleştiriliyor. Eğitimlerde, trafik kazalarında ölüm oranını yüzde 45, yaralanmaları yüzde 55 azaltan emniyet kemeri kullanımının önemi ve diğer trafik kuralları anlatılıyor, “Trafik Andı” ettirilerek, “trafik dedektifi” kimlik kartları ve broşürler dağıtılıyor.

Bu eğitimle kurallara uyma alışkanlığı kazandırılması, öğrencilerin ailelerinden başlamak üzere trafik kurallarına uymanın önemini çevresindekilere benimsetmesi hedefleniyor.