Eşine inat 3 çocuğuyla kahvehane çalıştırıyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Eşine inat 3 çocuğuyla kahvehane çalıştırıyor

Eşine inat 3 çocuğuyla kahvehane çalıştırıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2019 Cuma - 13:02Güncelleme: 2 Ağustos 2019 Cuma - 13:04
Eşine inat 3 çocuğuyla kahvehane çalıştırıyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde, kahvehanede kocasının kendisine yardım etmesini istemeyerek “ya sen gidersin ya ben” restini gören genç kadın, hem çay servisi yapıyor hem üç çocuğuna bakıyor.

İlçenin Sundurgu Mahallesi’nde yaşayan Bahar – Mehmet Özel, 10 yıl önce evlendi. Bu evlilikten üç çocukları dünyaya gelirken, yaşamlarını işlettikleri mahalle kahvehanesinden sağlayan çift, birlikte çalışma konusunda problem yaşamaya başladı.

Aile bütçesine katkı sağlamak ve kocasının iş yoğunluğunu hafifletmek için kahvehanede çay dağıtmaya başladığını belirten 30 yaşındaki Bahar Özel, "Tüm kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı. Kimsenin eline bakmamalı. Ben de öyle yaptım” dedi.

"TEK BAŞIMA ÇALIŞTIRIYORUM”

Birlikte çalışma konusunda bir gün eşinin kendisine “ya sen gideceksin ya da ben” restine karşılık kahvehanenin anahtarını alıp kendi çalıştırmaya başladığını söyleyen Özel, sonrasında ise eşinin kahvehaneye gelmediğini ve patron olduğunu söyledi.

Özel ilk günlerde çok zorlanmasına rağmen iş yoğunluğuna alıştığını belirterek, "İlk zamanlar zorlandım eşimde ilk zamanlar istemedi ama zamanla oda bende alıştım. Şimdi tek başıma çalıştırıyorum eşimde diğer işlerimizi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Üç çocuğuna kahvehanede baktığını da belirten Özel, "Bir oğlum iki kızım var. Oğlum gündüz okulda. Okuldan sonra kahveye geliyor. Kzlarım çoğu zaman yanımda ama genelde kayınvalidemde oluyorlar. Çocuklar da alıştı” dedi.

“ŞİMDİ HERKES ALIŞTI”

Müşterilerin ilk zamanlar kadın kahveciyi yadırgadığını anlatan Özel, kendisinin iş yerini çalıştırmaya başladıktan sonra argo konuşmaların ortadan kalktığını söyledi. Özel, müşterilerden yaşanan değişimi de “İlk zamanlar müşteriler tedirgin oldu ama kısa zamanda üstlerinden attılar. Şimdi herkes alıştı. Konuşmalar değişti hitaplar değişti herkes hayatından memnun” sözleriyle aktardı.

DENİZLİ (İHA)