Alman kurdunun kaptığı kediyi ağzından 5 kişi güçlükle kurtardı – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Alman kurdunun kaptığı kediyi ağzından 5...

Alman kurdunun kaptığı kediyi ağzından 5 kişi güçlükle kurtardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Kasım 2019 Cumartesi - 13:38Güncelleme: 16 Kasım 2019 Cumartesi - 13:39
Alman kurdunun kaptığı kediyi ağzından 5 kişi güçlükle kurtardı

Denizli’de sahibinin sokakta gezintiye çıkardığı Alman kurdu cinsi köpeğin kediye saldırması anbe an güvenlik kameralarına yansıdı. Sahibi ve çevrede yetişen vatandaşlar köpeğin ağzındaki kediyi yaklaşık 3 dakikalık müdahale sonrası yaralı kurtardı.

Merkezefendi’nin Değirmenönü Mahallesi Lise Caddesi’nde, köpeğin kediye saldırısı güvenlik kameralarına yansıdı. Bir kişi, sahibi olduğu Alman kurdu cinsi köpeği gezintiye çıkardı. Kaldırımda ilerlerken, gördüğü kedinin üzerine aniden atladı. Köpek saniyeler içinde kediyi ağzına alarak boğmaya başladı. Olaya önce sahibi ile yanındaki arkadaşı müdahale etti. İki kişi köpeğe el ve ayakları ile vurarak kediyi köpeğin ağzından kurtarma çalıştı. Ancak ikili bundan başarılı olamadı.

Bu arada kedinin yardımına daha çevredekiler yetişti. Vatandaşların müdahalesi ile kedi köpeğin ağzından yaklaşık 3 dakikalık müdahale sonrası güçlükle kurtarıldı. Kurtarılan kedi, bir süre hareketsiz kaldı. Çevredekilerin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp yardım istemesiyle gelen ekip, yaralı kediyi tedavi edilmek rehabilitasyon merkezine götürdü. Büyük bir kargaşanın yaşandığı olayda, cadde üzerinde dükkanı bulunan Ersin Kaya isimli esnaf polisi arayarak köpeğin sahibinden şikayetçi oldu.

“BİR BOĞUŞMA SESİNİ DUYARAK DIŞARIYA ÇIKTIM”

Olay yerine gelen polis ekipleri köpeğin sahibini gözaltına alarak ifadesini almak üzere karakola götürdü. Kaya, olayın kendisini çok etkilediğini ve üzüldüğünü ifade ederek, “Ben o gün akşam üzeri yanlış hatırlamıyorsam saat 17.30 - 18.00 sıralarında kedilerin mamalarını verdim. İçeriye girdikten sonra bir boğuşma sesini duyarak dışarı çıktım. Bir Alman kurt köpeğinin, tam cinsini bilmiyoruz ama büyük bir köpeğin kediyi ağzına almasıyla bir saldırıya uğradı. Bu yüzden dolayı benim elim, ayağımdan canlar gitti. Köpeğin ağzından kediyi almaya çalıştık. Köpek benim elimi de ısırdı. İşaret parmağından sakatlandım. Bu yüzden dolayı da arkadaşlardan şikayetçi oldum” dedi.

“İNSANA DA ZARAR VEREBİLİRDİ”

Olayı takipçisi olacağını ve peşini bırakmayacağını dile getiren Kaya, “Köpeği gezdiriyorlar, ağızlarında bir ağızlık yok. O anda bir çocuk geçiyor olabilirdi, kediyi alırken bir çocuğa saldırıyor olabilirdi ya da bir insan geçiyor olabilirdi. İnsana da zarar verebilirdi. ‘İnsana saldırmıyor ağabeyi’ dedi. Peki benim elimi ısırdı, elimi ısırdıktan sonra kediyi bıraktı. Köpeğin de sadece karnesi var, aşısı yoktu. Bu yüzden dolayı ben de hastane kontrolü altında tedavi altındayım” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)