3 yaşında 8 ameliyat oldu, yenisi için 6 bin lira gerekiyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. 3 yaşında 8 ameliyat oldu, yenisi...

3 yaşında 8 ameliyat oldu, yenisi için 6 bin lira gerekiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2019 Pazar - 10:01Güncelleme: 10 Şubat 2019 Pazar - 10:01
3 yaşında 8 ameliyat oldu, yenisi için 6 bin lira gerekiyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan ve Yıldız Ailesi’nin 5 çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Razi Nur, spina bifida (ayrık omurga ve sırtında oluşan kese) hastalığı nedeniyle bugüne kadar 8 ameliyat geçirdi. Yürüyebilmesi için gerekli yeni bir ameliyat daha gerekiyor ve aile bunun için 6 bin liraya ihtiyaç duyuyor.

Yeşil Çivril gazetesinin haberine göre, ilçenin Akpınar Mahalllesi’nde yaşayan ailenin beşinci çocuğu olan Raziye Nur, spina bifida hastası olarak dünyaya geldi. Bu nedenle bacaklarında kas zayıflığı, yürüme zorluğu ve idrarını tutamama gibi sağlık problemleri yaşıyor minik kız.

“BABA İŞSİZ, SOSYAL GÜVENCELERİ YOK”

Kızının tedavisi için çabaladıklarını, ancak ekonomik zorluk yaşadıklarını ve eşinin altı aydır işsiz olduğunu anlatan anne Sevim Yıldız “Eşim altı ay önce işten çıkarıldı. Haftada iki kere kızımın eğitimi için Denizli’ye gitmek zorundayız. Ben çalışamıyorum. İlaç ve tedavi masraflarını karşılamak için sosyal güvencemiz yok. Kızımın raporunu süresi dolduğu için engelli maaşı alamıyoruz. Rapor çıkarmaya ve kontrole gitmek için İzmir’e gitmemiz gerekiyor, onun için de bin lira lazım. Eşim gündelik işlerde çalışıyor ama oda ancak ev ve Denizli’ye gitme masraflarına yetiyor. Kızımın tedavisi için yardıma ihtiyacımız var. Hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyoruz” dedi.

“YÜRÜME İHTİMALİ VAR”

Traziye Nur’un belinden ve kafasından 6 ameliyat geçirdiğini söyleyen Yıldız “Kızım omurilik ve kafasından ameliyatlar geçirdi. Belindeki sinirler zarar gördüğü için tuvaletini yapma gerektiğini bilmiyor. Ben, dört saatte bir ben sonda ile alıyorum. Doğduğundan bugüne kadar sekiz ameliyat geçirdi. Tuvaletini yapabilmesi için başında şant var, 6 defa onunla ilgili ameliyat oldu. İki de fa da belinden. Kızımın yürüme ihtimali var. Yapılacak kas uzatma ameliyatı ile kızım yürüyebilir” diye konuştu.