USAP’tan Makedonya ve Kosova’da iftar programları – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. USAP’tan Makedonya ve Kosova’da iftar programları

USAP’tan Makedonya ve Kosova’da iftar programları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2019 Pazartesi - 12:59Güncelleme: 3 Haziran 2019 Pazartesi - 12:59
USAP’tan Makedonya ve Kosova’da iftar programları

Uluslararası Sağduyulu Aktivistler Platformu (USAP) Makedonya ve Kosova'da iftar programları düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve USAP Genel Sekreteri Mahir Altuğ, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın her neresinde hangi dilden hangi ırktan olursa olsun bütün mazlumların ve mağdurların yanında olma gayesi ile bir araya gelen gönüllülerden oluşmuş bir sivil toplum örgütü olduklarını belirtti. Makedonya ve Kosova'da iftar programları tertip ettiklerini dile getiren Altuğ, şunları ifade etti:

"6 yıldır gönüllü arkadaşlarımızla her sene gönül coğrafyamızın farklı bir köşesinde Yunus Emre'nin diliyle 'Gelin tanış olalım' diyerek çeşitli etkinlikler düzenliyor, mahalli STK ve kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. 'Adalet herkese hemen şimdi' sloganını genel bir düstur olarak benimsiyor, gittiğimiz ülkelerdeki özellikle dezavantajlı kesimlerle bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Platform gönüllüleriyle bu Ramazan ayında Balkanlarda iftar programları ve ziyaretler organize ettik. Makedonya'da ve Kosova'da soydaşlarımızla Ramazan'da birlikte olmak amacıyla Türkmen köylerine ve yetimhaneye ziyaretlerde bulunduk. Evlad-ı Fatihan olan Doğu Makedonya ve Kosova'da Türkmen kardeşlerimizle aynı sofrada iftarlar yaptık. Oradaki partner derneklerle organize edilen iftar programları cömert gönüllülerimizin destekleri ile geniş katılımlı ve birçok ailelere ulaştırılan zekatlarla bereketli bir surette gerçekleşti. Soydaşlarımızın gönül dolusu selam ve muhabbetleriyle ülkemize geri döndük."

Altuğ, Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Üsküp Ensar Yardımlaşma Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Baki, Yunus Emre ve Maarif Vakfı yöneticileri ile görüşmelerde bulundukları kaydetti.

DENİZLİ (AA)