Urhan: DEGİAD’ın kentte söz sahibi olmasını istiyoruz – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Urhan: DEGİAD’ın kentte söz sahibi olmasını...

Urhan: DEGİAD’ın kentte söz sahibi olmasını istiyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Eylül 2018 Pazartesi - 13:30Güncelleme: 10 Eylül 2018 Pazartesi - 13:30
Urhan: DEGİAD’ın kentte söz sahibi olmasını istiyoruz

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkan Adayı Hakan Urhan, derneğin kentte yeniden söz sahibi olmasını sağlamak üzere ekibiyle birlikte aday olduğunu söyledi.

DEGİAD Başkan Adayı Hakan Ural, yönetim kurulu üyesi adaylarıyla birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. DEGİAD’ın 13 Eylül Perşembe günü yapılacak 14. olağan genel kurulunda göreve talip olduklarını açıklayan Urhan, Denizli Genç İşadamları Derneği’nin iki adaylı seçim süreciyle bir süredir Denizli gündeminde yer aldığını belirtti.

Rekabet kalite getirdiğini ve centilmence geçen bir süreç yaşadıklarını kaydeden Urhan, “Diğer STK’lara bu sürecin örnek olmasını da umut ediyoruz. Bir süredir DEGİAD gündemdeki yerinden biraz uzaklaşmıştı. Ekibimizin çıkışı ile birlikte yaşanan demokratik, adil seçim süreci DEGİAD’ı yine kent gündemindeki yerine getirdi. Sosyal medyadan gazete sayfalarına her iki ekibin de gösterdiği performans ile bugün de sonucu her ne olursa olsun seçim sonrası da kazanan DEGİAD olmuştur, olacaktır” dedi.

Neden aday olduğunu da anlatan Urhan, “Ben özellikle sizlerle bugün neden aday olduğumuzla ilgili gerekçeleri paylaşmak istiyorum. Birçok neden adaylık sürecimizin altında yatsa da bunlardan ikisi bizim için çok önemlidir. İlki DEGİAD’ın kendi üyeleri arasındaki networkun sağlıklı çalışmadığı, bir diğeri de DEGİAD’ın kamuoyundaki eski ağırlığını tam anlamıyla koyamadığı yönündeki eleştirilerimizdir. Bilindiği üzere STK’ların asli görevi üyeleri arasındaki dayanışma ve iletişimi sağlayabilmektir. DEGİAD’ın son zamanlarda asli görevi olan üyeleri arasındaki sosyal ve ticari köprü görme görevini sağlıklı bir şekilde yürütemediği eleştirileri gündemdeydi. Biz de işin açığı aynı eleştirileri paylaşıyorduk. Bir diğer ana gerekçe ise DEGİAD’ın üyelerin sesi olma konusunda eskisi kadar etkili olamadığı idi. Sektörel problemleri dile getirecek, üyelerin nabzını tutup onlar adına çözüm önerileri ortaya koyabilecek yapıya tekrar kavuşturulmasına yönelik bir beklenti vardı. Bizler bu eleştireler ve tespitler üzerine artık sadece eleştiren değil elini taşın altına koyan olma kararı vererek yola çıktık” diye konuştu.

Seçilmeleri durumunda yapacaklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Urhan, “Amacımız en kısa zamanda tıpkı eski günlerdeki gibi DEİGAD’ın örnek network sistemini tekrar hayata geçirmek, DEGİAD’ı başta komisyonlar olmak üzere tüm üyelerinin karar alma sürecine doğrudan ve dolaylı katıldığı bir yapıya kavuşturmak. Ayrıca kentin ekonomiden şehirleşmeye her alanında söyleyecek sözü olan, söz sahibi olan bir DEGİAD’ı tesis edebilmek de bizlerin en önemli isteği. Ancak öyle sosyal medyadan bir iki satırla, bir basın bildirisiyle değil; uzmanlarına Ar-Ge raporları hazırlattığı, akademik verilere dayanan tespitler ve çözüm önerileriyle masaya gerçek anlamda bir şeyler koyabilen bir DEGİAD olarak bu kentte söz sahibi olmak istiyoruz. Bu nedenle uyuyan dev DEGİAD’ı yeniden uyandıran, yakasına rozeti gururla takılan bir DEGİAD haline getirmek için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

URHAN’IN LİSTESİ

Hakan Urhan’ın yönetim kurulu listesinde yer alan isimler şöyle:

Ahmet Nuri Erikoğlu, Cahide Fenli Akman, Cengizhan Öztürk, Cevat Fahri Bermant, Cihan Emre İnceoğlu, Emel Demir, Emin Terzioğlu, Fatih Kundak, Güliz Kelleci Cengiz, Halit Coza, Hasan Demir, Mehmet Çakmak, Mehmet Erişkin, Mehmet Güney, Serdar Dinç ve Sinan Salgar .