Pamukkale’de temizlik işlerinde gün eylemle başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Pamukkale’de temizlik işlerinde gün eylemle başladı

Pamukkale’de temizlik işlerinde gün eylemle başladı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2018 Salı - 11:14Güncelleme: 12 Haziran 2018 Salı - 12:27
Pamukkale’de temizlik işlerinde gün eylemle başladı

Pamukkale Belediyesi’ne taşerondan geçiş yapan işçilerin bir bölümü maaş ve kıdem tazminatı kaybı yaşayacakları gerekçesiyle bu sabah işbaşı yapmadı. İşçilerle görüşen Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Selim Arkan, bir kaybın söz konusu olmayacağını söyledi. Yapılan görüşmenin ardından işçiler görevlerinin başına döndü.

Taşeron şirkette sigortalı görünen, son yasal düzenlemeyle Pamukkale Belediyesi kadrosuna geçişleri yapılan işçilerin bir bölümü işyerine gelmelerine rağmen işbaşı yapmadı. Buna gerekçe olarak da kadroya geçişle birlikte kıdem tazminatı kaybına uğrayacaklarını, maaşlarında düşüş olacağını gösterdiler.

Bunun üzerine Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan, temizlik işlerinin bulunduğu birime gitti. İşçilerle görüşen Arkan, taşerondan kadroya geçiş nedeniyle herhangi bir hak kaybının söz konusu olmayacağını söyledi. Arkan, “İşçilerimizle görüşüyoruz. Kendilerine kıdem tazminatı kaybı olmayacağını anlattık. Bu durumun yaşanmasına neden olanlar işçilerin kafasını karıştırıp huzursuzluk yapmak isteyenlerdir. İşçi arkadaşlarımıza ‘varsa avukatlarınız gelsin, onlarla görüşelim’ dedik. Bir sıkıntı yok. İşçilerimiz bu görüşmenin sonucunda işbaşı yapacaktır” dedi.

Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan ile yaptıkları görüşmede ikna olan işçiler, görevlerinin başına döndü.