Kocaman yürekli çocuklar – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Kocaman yürekli çocuklar

Kocaman yürekli çocuklar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2019 Çarşamba - 19:48Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba - 19:48
Kocaman yürekli çocuklar

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde lise öğrencilerinden duygulandıran yardım. Öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleriyle Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfına (PASVAK) 8 bin 330 lira yardımda bulundu.

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisinin koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile PASVAK tarafından hayata geçirilen ve bu eğitim öğretim yılında da devam eden “Başka Hayatlar da Var” projesine katılan öğrenciler, anlamlı bir bağışa imza attı. Öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleriyle 6 bin 885 liralık ayni yardım ile bin 145 nakdi bağışta bulundu.

ÖĞRENCİLER O ANLARLA DUYGULANDI

Bağışlarla ilgili duygularını dile getiren Kayıhan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Güler, PASVAK deneyiminde ayağında ayakkabısı olmayan küçük çocukların bir sefer tası yemek ve bir ekmek için aracın gelişini heyecanla beklediklerini görmenin kendisini çok etkilediğini söyledi.

İhtiyaç sahibi insanların hayatlarına dokunabilmek için arkadaşları ile bir araya gelerek bağış kampanyası düzenlediklerini belirten Akköy ÇOK Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Sıla Demir ise, babalarından annelerinden aldıkları harçlıkları biriktirip aşevine bağışladıklarınıi söyledi. Demir, “Bir üst model cep telefonu kullanmasam, bir ayakkabım eksik olsa da olur. Çünkü ayakkabıyı ve telefonu bırakın, bir kap yemek bulamayan insanlar var. Biz bu proje sayesinde bu hayatları gördük. Mahallemde her gün kağıt toplayan yaşlı amcayı önceden hiç farketmezdim. Artık çevreme karşı daha duyarlıyım” dedi.

Projeye katılan öğrenci velisi Emine Küçüksözer de “Yemek dağıtımından sonra kızımın hayatındaki değişikliği görmek beni çok mutlu etti. ‘Anne sen beni çok büyük fedakarlıklar ve zorluklarla büyüttün ama gördüm ki durumları bizden daha kötü olan birçok insan var. Bugün onların yüzünü güldürdüm çok mutluyum’ diyerek hiç sarılmadığı kadar bana sımsıkı sarıldı. İnşallah projeye tüm öğrencilerin katılımları sağlanır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PASVAK’TAN TEŞEKKÜR

Denizlili hayırseverlerin bağışları ile PASVAK Aşevinin hergün ihtiyaç sahibi bin 250 aileye sıcak yemek temin ettiğini kaydeden Vakıf Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz da “Pamukkale Kaymakamlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde, ihtiyaç sahibi insanların hayatlarına dokunmanın yanında gençlerimizin de hayatlarına dokunmaya gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin yapmış oldukları bu bağışı çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Küçük kalpleri ile yapmış oldukları bu kampanyaları için hepsine PASVAK ailesi olarak teşekkür ediyorum” dedi.

BALCIOĞLU: AMAÇ ÖĞRENCİLERİN KABİNE DOKUNMAKTI

Pamukkale Kaymakamı Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu da projenin öğrencilerin yaşayarak öğrenmelerine katkıda bulunduğu belirterek, “Amacımızda öğrencilerimizin kalbine dokunabilmekti. Bugünkü bağış programı da bu projemizin başarıya ve amacına ulaştığının bir göstergesidir. Bir öğrenci cebindeki harçlığını kendi iradesi ve arzusuyla bir hayır kurumuna ‘çorbada tuzum olsun’ diyerek paylaşabiliyorsa, bu öğrencimiz ne israf eder ne hayatına isyan eder ne de büyünce anne babasına sırtını çevirir” diye konuştu.