STK’lardan açıklama: Kadını değil, cinayetleri durdurun – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. STK’lardan açıklama: Kadını değil, cinayetleri durdurun

STK’lardan açıklama: Kadını değil, cinayetleri durdurun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2019 Çarşamba - 13:26Güncelleme: 11 Aralık 2019 Çarşamba - 13:27
STK’lardan açıklama: Kadını değil, cinayetleri durdurun

Denizli’de bir araya gelen siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul’daki protestoda kadınların gözaltına alınmasını eleştirip, “Kadınları değil, cinayetleri durdurun” çağrısında bulundu.

Kadın Hakları Koruma Derneği, Denizli Kadın Platformu, Denizli Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, CHP Merkezefendi Kadın Kolları, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüsü, Denizli Soroptimist Kulübü, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcileri, ortak basın açıklaması için Denizli Gazeteciler Cemiyetinde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını Nurten Karakış yaptı. “Denizli kadınları olarak, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi İstanbul'da da kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve “dur” demek için yapılan barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” diyen Karakış, şöyle devam etti:

“Kadına karşı uygulanan şiddeti ortadan kaldırmak için tüm kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından işbirliği ve güç birliği bekliyoruz. Şiddete son diyen, yaşam hakkını savunan, kadın hakları için mücadele eden kurum, kuruluş ve kişilerin sonuna kadar yanındayız.”

Basın açıklamasının ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hep birlikte “Kadınları değil kadın cinayetlerini durdurun” çağrısını yaptı.