Kadın cinayetlerini protesto – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Kadın cinayetlerini protesto

Kadın cinayetlerini protesto

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2020 Cuma - 19:56Güncelleme: 29 Mayıs 2020 Cuma - 19:56
Kadın cinayetlerini protesto

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, ülkedeki kadın cinayetlerini “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hesap sormaya devam edeceğiz” sözleriyle protesto etti.

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyeleri, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda, basın açıklamasıyla kadın cinayetlerini protesto etti. Platform adına hazırlanan bildiriyi Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Koç Acar okudu. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hesap sormaya devam edeceğiz” diyen Acar, şunları kaydetti:
“Türkiye’de günde en az 2 kadının erkeklerin fail olduğu cinayetler ile hayatını kaybettiği ortada iken, kadın düşmanı söylemlerle erkekliği yücelten uygulama ve politikalarla hayatlarımızın her alanına edilmeye devam ediliyor.

Reddetmeyi, boşanmayı talep etmek, her türlü eşitsizliğe ses çıkarmaya çalışan, ‘hayır’ diyen kadınlar bastırılıyor, susturulmaya çalışılıyor, itaate zorlanıyor. Çoklu kriz sarmalında eril zihniyetin temsilcileri faturayı kesme gafletindedir.

Ancak biz kadınlar, hız kesmeyen bu döngünün politik olduğunu biliyoruz. Gücümüzü, öfkemizle ve örgün mücadelemizle birleştirerek burada bir kez daha söylüyoruz, susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.

Hukuki süreçlerde kadınların güvencesi olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi uygulanmak zorundadır. Bizler, hayatları ellerinden alınan tüm kız kardeşlerimizin hesabını sormaya söz verdik.

Dünyanın yarısıyız ve dünyanın dört bir yanında emeğimiz, bedenimiz, haklarımız için tacize, tecavüze, marına şiddete, madın cinayetlerine karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması.”