Doğa için DOÇEV ve DEGAD iş birliği – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Doğa için DOÇEV ve DEGAD iş...

Doğa için DOÇEV ve DEGAD iş birliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mart 2020 Çarşamba - 11:25Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba - 11:25
Doğa için DOÇEV ve DEGAD iş birliği

Denizli’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) ile Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), doğa için ortak çalışma yapacak. DEGİAD 20. Yıl Hatıra Ormanı için iki sivil toplum kuruluşu arasında protokol imzalandı.

Ağaçlandırma, atık yönetimi ve çevre eğitimi alanlarında faaliyetler yapan ve uygulama projeleri geliştiren DOÇEV, bu kez DEGİAD 30. Yıl Hatıra Ormanı projesinde yer alacak. Bu amaçla gerçekleştirilecek iş birliğinin protokolü imzalandı.

DOÇEV’DEN HER KESİMİ KAPSAYAN PROJELER

DOÇEV Başkanı İsmet Abalıoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, doğanın korunmasına yönelik gerçekleştirdiklerini söyledi. Abalıoğlu, “Doğal dengeyi ve çevresel değerleri nesiller boyu korumak ve geliştirmek adına öncü ve evrensel bir sivil toplum kuruluşu olmayı amaçlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projeler sadece biz yetişkinleri değil çocukları da içine dahil eden projeler. Yurdun dört bir köşesinden farklı noktalarda yaşayan çocuklara pil atıklarını toplatıp kargosu bize ait olmak üzere tarafımıza yollamalarını sağlıyoruz. Bu sayede çocuklara, küçük dokunuşlarla doğaya nasıl sahip çıkabileceklerini de öğretmiş oluyoruz. Ayrıca çocukların projede yer almaları kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyor” dedi.

SARAYKÖY’DE KURULACAK

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ise, “DEGİAD ailesi olarak sosyal projelere önem veriyoruz. “DEGİAD 30. Yıl Hatıra Ormanı” projesiyle DOÇEV ve Abalıoğlu Holding ile birlikte hareket ediyoruz. Sarayköy-Tepeköy mevkiinde, Yenicekent ağaçlandırma proje sahasında 2000 ağaçlık bir hatıra ormanını önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. Buradan DOÇEV yetkililerine, İsmet Abalıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.