Denizli Barosu Başkanı İlhan: Bir gün herkesin avukata ihtiyacı olacaktır – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Barosu Başkanı İlhan: Bir gün...

Denizli Barosu Başkanı İlhan: Bir gün herkesin avukata ihtiyacı olacaktır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2019 Perşembe - 15:13Güncelleme: 19 Eylül 2019 Perşembe - 15:13
Denizli Barosu Başkanı İlhan: Bir gün herkesin avukata ihtiyacı olacaktır

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, avukatlara yönelik saldırıları kınadı ve bir gün herkesin avukata ve savunulmaya ihtiyaç duyacağının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yazılı açıklamasında, avukatlara yönelik baskı ve saldırıların sistematik bir şekilde arttığını dile getirdiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“17 Eylül Salı akşamı Mardin Barosu üyesi iki meslektaşımız, takip ettikleri bir dosyada davanın karşı tarafı olan kalabalık bir grup tarafından evlerinin önünde darp edilmiş, Avukat İbrahim Dündar bıçakla yaralanmış, Avukat Özlem Dündar ise karnındaki sekiz aylık bebeği ve yanlarında bulunan annesiyle saldırıya uğramıştır.

15 Eylül Pazar günü Bursa Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Fesih Demir, genel/trafik uygulaması yapan polislerin işlemini hukuksuz bulduğu için hakaret ve tehditlere maruz kalmış, polisler tarafından asılsız iddialarla darp edilmiştir.

Öncelikle meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyor, yapılan saldırıları kınıyoruz. Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar sistematik bir şekilde artmaktadır. Yargının bağımsız gücü olan avukatlık mesleğine yapılmış saldırıları her gün yeni bir haberle öğreniyoruz. Yapılan saldırılar sadece adı geçen meslektaşlarımıza değil, savunma mesleğine, barolarımıza ve tüm meslektaşlarımıza yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki bir gün herkesin savunulmaya, bir avukata ihtiyacı olacaktır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırıların artık sona ermesi dileğiyle, avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğimizi, bu konudaki mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi, sürecin takipçisi olacağımızı ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla sunarız.”