DEGİAD: Otoyol ihalesi seçim vaadi olarak kalmasın – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. DEGİAD: Otoyol ihalesi seçim vaadi olarak...

DEGİAD: Otoyol ihalesi seçim vaadi olarak kalmasın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2018 Cuma - 17:39Güncelleme: 14 Aralık 2018 Cuma - 17:40
DEGİAD: Otoyol ihalesi seçim vaadi olarak kalmasın

Denizli Genç İşadamları Derneği DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, ihalesi yapılan Denizli-Aydın otoyolunun bir seçim vaadi olarak kalmamasını istedi.

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, daha önce beş kez ertelenen ve 27 Kasım’da ihale edilebilen Denizli-Aydın otoyoluyla ilgili açıklamasında, uzun yıllar içerisinde bölgenin büyük bir arzusu haline gelen proje ile ilgili ihale komisyonunun ve yetkililerin olumlu karar vermesi yönündeki beklentilerin büyük olduğunuı ifade etti.

Başta tekstil, kablo, mermer, metal ve madencilik olmak üzere pek çok sektörde ihracat yapan Denizli için nakliye maliyetleri anlamında projenin büyük fayda sağlayacağını ifade eden Urhan, aynı zamanda güzergâhı üzerindeki yerleşim bölgelerinin ulaşım ve trafik problemlerinin çözümüne de katkıda bulunacağını kaydetti.

Söz konusu projenin İzmir-Denizli aksı üzerindeki Pamukkale, Leodikeia ve Efes gibi antik kentler ile önemli turizm merkezlerini birbirine bağlayacağını, böylelikle bölge turizmine de büyük ivme kazandıracağını savunan Urhan, “Aydın-Denizli otoyolu projesinin her seçim öncesi şehrimize sunulan ve sonradan unutulan bir seçim vaadi olmamasını diliyoruz. 2019 yerel seçimleri öncesi yapım sözleşmesinin imzalanıp, en kısa zamanda projenin hayata geçirilerek bölgemize ve şehrimize değer katması en büyük temennilerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

154 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

İzmir’den Antalya’ya uzanacak otoyol projesinin ikinci etabını kapsayan 27 Kasım’daki ihaleye “Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd., Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.” iş ortaklığı ile “Bergiz İnşaat AŞ ve Arda Müh. San. ve Tic. AŞ” iş ortaklığı teklif vermişti.
Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyol, çevre yollarıyla birlikte 154 kilometre uzunluğunda olacak. Otoyol bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer alacak ve üç yılda tamamlanacak.

GEÇİŞ ÜCRETİ DÖVİZ ÜZERİNDEN OLACAK

İhale sonucu, dokümanların ayrıntılı incelemesi sonrası Görevlendirme Komisyonu kararıyla resmiyet kazanacak. Denizli-Aydın otoyolunda geçiş ücretleri otomobiller için 5 avro olacak.