Coza ve ekibi ‘kral çıplak’ demek için aday – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Coza ve ekibi ‘kral çıplak’ demek...

Coza ve ekibi ‘kral çıplak’ demek için aday

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2019 Salı - 11:56Güncelleme: 16 Nisan 2019 Salı - 11:58
Coza ve ekibi ‘kral çıplak’ demek için aday

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (DESOB) olağanüstü genel kurul için geri sayı devam ederken, aday sayısı ikiye yükseldi. Denizli Manavlar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeği’den sonra, Denizli Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Atalay Coza da adaylığını açıkladı.

Denizli Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Atalay Coza, Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ve Başkan Yardımcısı Abdullah Akyol ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, DESOB’un 28 Nisan’da yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

“YAPILAMAYANLARI YAPACAĞIZ”

Olağanüstü genel kurulda 35 bin dolayında esnafı temsilen 497 delegenin oy kullanacağını bildiren Coza, “Neden aday olduk? 35 bin esnafın vebalini omuzlarımızda taşıyoruz. 50 yıldır onlar için ne yapıldı, neler yapılmadı çok önemli. Yapılanlar da yapılmayanlar da biliniyor. Biz, yapılmayanları yapmak için aday olduk. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ne işe yarar göstermek için aday olduk” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS

Seçilmeleri durumunda yapacaklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Coza, her ay 200 üniversite öğrencisine 300’er lira öğrenim bursu verecekleri, Mesleki Eğitim Merkezi’ne 10 bin lira iaşe yardımında bulunacaklarını, buraya devam eden çıraklar için pansiyon yapacaklarını, maddi gücü yetersiz olan esnaf odalarının borçlarını bir defalığına ödeyeceklerini, esnafa e-ticaretle ilgili eğitim desteği sağlanacağını söyledi.

“AYAK OYUNLARINI BOZACAK, ‘KRAL ÇIPLAK’ DİYECEĞİZ”

Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ise, Birlik başkanı Turgut Devecioğlu’nun seçim süreci dolayısıyla ayrıldığını, etik olarak onun beklenmesi gerektiğini kaydederek, “Ancak ayak oyunlarıyla Turgut başkanı devre dışı bırakmak istediler. Oyunu kuran da bu işlerden elini etiğini çekmiş gibi görünen ama hiç çekmeyen herkesin bildiği kişi. Yapılan bu yanlışa karşı ‘kral çıplak’ diyebilmek, oldu bittiye karşı koymak için aday olduk” diye konuştu.