Korumasına ‘hadi darbe yapalım’ demişti, müebbet hapis cezası aldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Korumasına ‘hadi darbe yapalım’ demişti, müebbet...

Korumasına ‘hadi darbe yapalım’ demişti, müebbet hapis cezası aldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2018 Çarşamba - 22:34Güncelleme: 10 Ocak 2018 Çarşamba - 23:02
Korumasına ‘hadi darbe yapalım’ demişti, müebbet hapis cezası aldı

Denizli’de, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili açılan ana davalardan birisi olan Askerler Davası’nda yargılama bitti. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2’si ağırlaştırılmış olmak üzere 6 sanığı müebbet hapse mahkum etti. Müebbet hapis cezası verilen isimlerden olan Erol Akman, korumasına söylediği “hadi gel darbe yapalım” sözüyle zihinlerde yer etmişti.

Denizli’de 15 Temmuz gecesi 11. Komando Tugayı ve bağlı birlik Söke’den gelen 517 askerin Ankara’ya gönderilmek üzere Çardak Havaalanı’na götürülmesiyle ilgili açılan dava 7 duruşmada tamamlandı. İlk duruşması 26 Aralık 2016, son duruşması 9 Ocak 2017’de yapılan FETÖ Askerler Davası, terörle ilgili yargılamalar için Denizli’de kurulan 3 özel mahkemeden birisi olan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tanıkları dinleyen, belge ve delilleri inceleyen, sanıklar ile avukatlarının savunmalarını alan mahkeme, bu davayla ilgili kararını verdi. 1’i firari 64 sanıklı davada 56 sanık beraat etti. Bir sanık görüntüleri silme nedeniyle 2 yıl hapis cezası aldı. Sanıklardan, 11. Komando Tugayı’nın eski Komutanı Kamil Özhan Özbakır ile Söke’deki birliğin komutanı Erol Akman, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Avşın Yapar, Ziver İnci, Oğuz Ay ve Muhammet Ekinci’ye de önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanıkların geleceği üzerindeki olası etkileri nazara alınarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası TCK’nın 62 maddesi uyarınca müebbet hapse çevrildi.

O SÖZÜYLE ANIMSANDI

Askerler Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan iki isimden birisi olan Söke’deki birliğin eski komutanı Erol Akman, bu dava sürecinde darbe girişimi gecesi koruması olan uzman çavuş K.B.’ye söylediği “Hadi bir darbe yapalım, sen daha önce hiç darbe yaptın mı?” şeklinde sözleriyle anımsandı.