FETÖ’nün sözde konseyi hesap veriyor, aralarında Denizli’den de bir isim var – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’nün sözde konseyi hesap veriyor, aralarında...

FETÖ’nün sözde konseyi hesap veriyor, aralarında Denizli’den de bir isim var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ocak 2019 Pazar - 14:48Güncelleme: 20 Ocak 2019 Pazar - 15:31
FETÖ’nün sözde konseyi hesap veriyor, aralarında Denizli’den de bir isim var

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine ilişkin görülen Genelkurmay Çatı Davası’nda, askeri kanatta yer alan 37 sanık yargı önünde hesap veriyor. Sözde koseyin 38 üyesi arasında Denizlili bir isim de yer alıyor. Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’nın eski komutanı eski tuğgeneral Ali Osman Gürcan ve diğer sanıklar hakkında 252'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 55 bin 880'er yıl hapis cezası isteniyor.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Genelkurmay Çatı Davası’nda, darbenin askeri kanadında planlayıcı ve yönetici olarak yer alan Yurtta Sulh Konseyi üyeleri yarından itibaren esasa ilişkin savunma verecek.

Toplam 224 sanıklı davanın sanıklarından olan ve sözde konseyin 38 üyesi arasında yer alan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’nın eski komutanı eski tuğgeneral Denizlili Ali Osman Gürcan da bulunuyor.

İSİM İSİM FETÖ'NÜN SÖZDE KONSEYİ

Darbenin askeri kanadındaki planlayıcıları ve icracıları olmakla suçlanan 2'si firari biri ölü 38 kişilik "yurtta sulh konseyinde", eski Yüksek Askeri Şura üyesi orgeneral Akın Öztürk, eski Genelkurmay Personel Başkanı korgeneral İlhan Talu, eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı tümgeneral Mehmet Dişli ve darbe bildirilerinin altında imzası bulunan eski tuğgeneral Mehmet Partigöç de bulunuyor.

Diğer konsey üyelerinin isimleri ve darbe girişimi öncesi rütbeleri şu şekilde:

Eski tümgeneraller Osman Ünlü ile Kubilay Selçuk.

Eski tuğgeneraller Erhan Caha, Ali Kalyoncu, Özkan Aydoğdu, Ünsal Coşkun, Semih Terzi, Murat Aygün, Ahmet Bican Kırker, Ali Osman Gürcan, Gökhan Şahin Sönmezateş ve Hakan Evrim.

Eski tuğamiraller Ömer Faruk Harmancık ile Sinan Sürer.

Eski kurmay albaylar Orhan Yıkılkan, Cemil Turhan, Ramazan Gözel, Osman Kılıç, Doğan Öztürk, Osman Kardal, Fırat Alakuş, Muzaffer Düzenli, Mustafa Barış Avıalan, Bilal Akyüz, Mehmet Şahin, Muhsin Kutsi Barış, Ali Yazıcı, Murat Koçyiğit ve Ahmet Özçetin

Eski kurmay yarbaylar Özcan Karacan, Halil Gül, Ertuğrul Terzi, Savaş Kabaklı ve Turgay Sökmen.