Adına kayıtlı 9 telefon var ama kimlerin kullandığını bilmiyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Adına kayıtlı 9 telefon var ama...

Adına kayıtlı 9 telefon var ama kimlerin kullandığını bilmiyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 26 Ocak 2018 Cuma - 15:39Güncelleme: 26 Ocak 2018 Cuma - 15:42
Adına kayıtlı 9 telefon var ama kimlerin kullandığını bilmiyor

Denizli’deki FETÖ/PDY’nin finans yapılanmasıyla ilgili açılan İşadamları Davası’nın sanıklarından olan ve firardaki Denizli imamı Mehmet Boz’un şoförlüğünü yaptığı iddia edilen Yusuf Sarıyer adına kayıtlı 9 cep telefonu hattı çıktı. Sanık, bunlardan ikisini kendisinin, birisini boşandığı eşinin kullandığını, diğer hatların kimler tarafından kullanıldığını bilmediğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Denizli’deki finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla 67 sanık hakkında Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan İşadamları Davası’nda, dijital veriler ve ByLock kayıtları ile ilgili Emniyet’ten gelen raporlar okundu.

Davanın sanıklarından olan ve örgütün firardaki Denizli imamı Mehmet Boz’un şoförlüğünü yaptığı iddia edilen Yusuf Sarıyer, üzerine kayıtlı çok sayıda cep telefonu hattı çıkmasını anlatamadı. Sarıyer adına kayıtlı 9 telefon hattı çıktı. Sanık bu hatlardan ikisini kendisinin, birisini boşandığı eşinin kullandığını, diğer hatlar ile ilgili bir bilgisi olmadığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı’nın “Üzerinde bu kadar kayıtlı hat var. Biri sana git şu kadar hat al dedi mi” sorusuna sanık, olmadı yanıtını verdi.

Sanığın avukatı Fersu Ege Kandemir ise, çok sayıda hattın kayıtlı olmasının şüphe yarattığını, muhtemelen nüfus cüzdanı kullanılarak alınmış olabileceğini söyledi.