Denizli’yi FETÖ’nün bölge merkezi yapıp 5 ili bağlamışlar – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Denizli’yi FETÖ’nün bölge merkezi yapıp 5...

Denizli’yi FETÖ’nün bölge merkezi yapıp 5 ili bağlamışlar

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2018 Perşembe - 21:42Güncelleme: 25 Ocak 2018 Perşembe - 21:42
Denizli’yi FETÖ’nün bölge merkezi yapıp 5 ili bağlamışlar

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki finans yapılanmasıyla ilgili açılan İşadamları Davası’nda, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı’nın raporu, hain örgütün Denizli ile ilgili plan ve uygulamalarında önemli bir yer tuttuğunu ortaya koydu. Raporda, örgütün Denizli’yi bölge yapıp 5 ili bağladığı belirtiliyor.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve bugün 5. duruşması yapılan 29’u tutuklu, 18’i firari 67 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) İşadamları Davası’nda, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock ve diğer rapor içerikleri okundu. Raporda yer alan ifadeler, örgütün Denizli’de yapılanmaya nasıl önem verdiğini ortaya kodu.

BÖLGE İMAMI BİLE ATAMIŞLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı’nın Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği rapor, Denizli’yi de ilgilendirdiği için mahkemede okundu. Raporda, ByLock içeriklerine ve yazışmalara yer verilerek, örgütün Denizli’yi bölge merkezi olarak seçtiği, 5 ili bağladığı, bölge imamı olarak da Abdul Bekir Kalkan’ı görevlendirdiği belirtildi.

ÖRGÜTÜN DENİZLİ’DEKİ SON İMAMI

Raporda örgütün Denizli’deki son imamı olarak gösterilen Fuat Yıldırım’a da yer veriliyor. Fuat Yıldırım’ın Aydın ve Antalya il imamlıklarından sonra Denizli imamı olarak görevlendirildiği, kendisinden önceki Denizli imamı olan Mehmet Boz ile ByLock programı üzereinden yazışmalar yaptığı ifade ediliyor.

BYLOCK KULLANMADIĞINI İMAM OLMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Raporların okunmasından sonra hakkındaki iddiaları yanıtlayan Fuat Yıldırım, KHK ile kapatılan Serhat Eğitim Kurumları’na ait Sabiha Süt İlköğretim Okulu’nda halkla ilişkiler görevlisi olarak çalıştığını, Mehmet Boz’u aynı şirkette çalıştığı için tanıdığını söyledi.

Bylock programı yüklü olan 144150 ID numarasının kendisine ait olmadığını iddia eden Yıldırım, ByLock kullanmadığını, örgüt üyesi ve örgüt yöneticisi olmadığını, içerik raporlarında yer alan bilgilerin de kendisinin Denizli il imamı olmadığını doğruladığını, siyaset ve medya baskısından uzak, anayasaya uygun şekilde yargılama istediğini sözlerine ekledi.