Darbeci eski yarbay aranlar listesine konuldu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Darbeci eski yarbay aranlar listesine konuldu

Darbeci eski yarbay aranlar listesine konuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2019 Salı - 16:15Güncelleme: 5 Şubat 2019 Salı - 16:15
Darbeci eski yarbay aranlar listesine konuldu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin askeri kanatta en etkin isimlerinden olan ve bugüne kadar yakalanamayan eski yarbay Fahrettin Demir’in ismi, İçişleri Bakanlığı’nın “Terörden Arananlar Listesi”nde gri kategoriye konuldu. Böylece listeye Denizli’den girenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Türkiye 15 Temmuz’da kanlı bir gece yaşandı. Denizli’de o gecenin askeri kanattan olan aktörleri yakalandı, yargılandı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 11. Komando Tugayı’nın eski komutanı Kamil İlhan Özbakır ve eski Söke 11. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Erol Akman ağırlaştırılmış müebbet hapis, eski albay Ziver İnci, eski yarbay Avşın Yapar, eski üsteğmen Oğuz Ay ve eski teğmen Muhammet Ekinci müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Darbe girişimiyle ilgili davanın askeri kanattaki en önemli isimlerinden olan ve o gece Çardak Havaalanı’ndaki emir komuta zincirinin başında olduğu belirtilen eski yarbay 43 yaşındaki Fahrettin Demir ise, bugüne kadar yakalanamadı. Bu nedenle de davanın sonunda dosyası ayrıldı.

GRİ LİSTEYE ALINDI, FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Tugayın eski kurmay başkanı olan firari Fahrettin Demir’in ismi İçişleri Bakanlığı’nın güncellenen “Terörden Arananlar Listesi”ne alındı. Listenin gri kategorisinde ismi bulunan Demir’in yakalanmasını sağlayanlara 300 bin lira para ödülü verilecek.

GRİ LİSTEDEN KIRMIZI LİSTEYE ALINDI

Daha önce gri kategoride yer alan Tavaslı Mehmet Ali Büyükçelebi, listenin güncellenmesiyle ağabeyi İsmail Büyükçelebi gibi kırmızı kategoriye alındı. Böylece kırmızı kategorideki Denizlili sayısı 3’e yükseldi. Mehmet Ali Büyükçelebi, Tavas Davası’nın sanıkları arasında bulunuyor.

Terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen’in yeminliler grubundan olan İsmail Büyükçelebi ile FETÖ’nün esnaf ve yargı imamlarından Ahmet Kara kırmızı kategoride yer almıştı.

Terör örgütü üyesi bu üç ismin yakalanmasını sağlayanlara 4’er milyon lira para ödülü verilecek.

TURUNCU LİSTEDE YER ALDI

FETÖ’nün destekçisi olan TUSKON’un Genel Sekreterliğini yapan Mustafa Muhammet Günay, turuncu listede bulunuyor. Günay, KHK ile kapatılan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İşadamları Davası’nın da sanıkları arasında yer aldı. Günay’ın başına konulan ödül 600 bin lira.