Başlarına ödül konulan Denizlili FETÖ’cüler – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Başlarına ödül konulan Denizlili FETÖ’cüler

Başlarına ödül konulan Denizlili FETÖ’cüler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2018 Pazar - 23:23Güncelleme: 18 Şubat 2018 Pazar - 23:26
Başlarına ödül konulan Denizlili FETÖ’cüler

İçişleri Bakanlığının terörle mücadele kapsamında oluşturduğu arananlar listesinde Denizli’den 4 isim yer alıyor. Güncellenen listedekilerden ikisi kırmızı, biri turuncu ve biri gri listede yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı, terörden arananlar listesini güncelledi. O listede Denizli’den FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticileri arasında olan İsmail Büyükçelebi (67), Ahmet Kara (60), Mustafa Muhammet Günay (48) ve Mehmet Ali Büyükçelebi (68) bulunuyor.

4’ER MİLYON LİRA ÖDÜL KONULANLAR

Kırmızı listede yer alan İsmail Büyükçelebi ve Ahmet Kara’nın yakalanmasını sağlayanlara 4’er milyon lira ödül verilecek. İsmail Büyükçelebi, hain örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in ilk yeminliler grubunda olan isimlerden.

Kırmızı listedeki bir diğer isim olan Ahmet Kara’nın da FETÖ/PDY’nin esnaf, yargı imamlarından olduğu belirtiliyor.

TURUNCU LİSTEDE YER ALDI

Turuncu listede bulunan Mustafa Muhammet Günay, KHK ile kapatılan ve FETÖ’nün destekçisi olan TUSKON’un Genel Sekreterliğini yaparken, halen Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden İşadamları Davası’nın da sanıkları arasında yer alıyor. Günay’ın başına konulan ödül 600 bin lira.

LİSTEDEKİ 2. BÜYÜKÇELEBİ

Arananlar listesinde yer alan Tavaslı bir diğer isim İsmail Büyükçelebi’nin kardeşi Mehmet Ali Büyükçelebi. Gri listedeki Büyükçelebi, aynı zamanda FETÖ/PDY ile ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Tavas Çatı Davası’nın sanıklarından. Bu firariyi yakalatana da 300 bin lira ödül verilecek.