Aynes Davası’nda 6 sanık tahliye edildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Aynes Davası’nda 6 sanık tahliye edildi

Aynes Davası’nda 6 sanık tahliye edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2018 Pazartesi - 16:43Güncelleme: 26 Şubat 2018 Pazartesi - 22:27
Aynes Davası’nda 6 sanık tahliye edildi

Acıpayam İlçesi’nde faaliyet gösteren ve FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK kapsamında kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin eski yöneticilerinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında 18 tutuklu sanıktan 6’sı tahliye edildi.

Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen ve geçen hafta başlayan Aynes Davası’nda, ilk duruşma tamamlandı. Kimlik tespitinin ardından sanıklar ve avukatlarının savunma yaptığı ilk duruşmanın sonunda ara karar oluşturuldu. Mahkeme, sanıklar Ayhan Batur, Eren Yazıcıoğlu, Erkan Altındal, Onur Nayman, Salih Bilgin ve Tümay Calışkan’ın adli kontrol uygulamasıyla tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

Bu kararla tutuklu sayısı 12’ye düşerken, davanın ikinci duruşmasının görülmesine 5 Mart’ta başlanacak.

Şirketin eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin, eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Özkan ile şirkette yönetici ve personel olarak görev alan Suat Hamit Salmaşır, Mustafa Bağcı, Metin Tural, Mekke Yassıkaya, Mehmet Uysal, Hüseyin Aktürk, Harun Ekinci, Fatih Dikbakan, Ali Rıza Işık ve Ali Öztürk’ün ise tutukluluk hali devam ediyor.