Askerler Davası’nda karar 9 Ocak’a kaldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Askerler Davası’nda karar 9 Ocak’a kaldı

Askerler Davası’nda karar 9 Ocak’a kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2018 Cumartesi - 11:45Güncelleme: 6 Ocak 2018 Cumartesi - 11:45
Askerler Davası’nda karar 9 Ocak’a kaldı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili açılan 1’i firari 64 sanıklı “Askerler Davası’nda karar aşamasına gelindi. Sanıklar ve avukatlarının son savunmalarını alan mahkeme, kararını 9 Ocak Salı günü yapılacak son celsede verecek.

 

FETÖ’nün hain darbe girişiminde, Denizli’den Ankara’ya sevk edilmek üzere 11. Komando Tugayı ve bağlı Söke Birliği’nden 517 askerin Çardak Havaalanı’na götürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada sona gelindi. 2 Ocak’ta başlayan 7. duruşmada, sanıklar ile avukatlarının son savunmaları alındı. Mahkeme, kararını açıklamak üzere duruşmayı 9 Ocak Salı gününe erteledi.

CEZALANDIRILMASI İSTENENLER

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 26 Aralık 2016’da ilk duruşması gerçekleştirilen ve 7. duruşmayla sona gelinen Askerler Davası’nda, daha önce mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı’nın cezalandırılmasını istediği 17 sanığın isimleri şöyle:

11. Komando Tugayı eski komutanı Kamil Özhan Özbakır, Söke Komutan Yardımcısı Erol Akman, Avşın Yapar, Ziver İnci, Birant Yönel, Muhammet Ekinci, Ferdi Acar, Oğuz Ay, Ali Zor, Mutlu Avcı, Rafet Parlatan, Şevket Hamdi Akkay, Hacı Ahmet Öz, Çetin Öztürk, Ümit Soyer, Mustafa Emre Temlioğlu ve Mehmet Asiğ.

KİLİT İSİM HALA YAKALANAMADI

Öte yandan, bu davanın kilit isimlerinden olan, o gece havaalanı pistini aydılatabilmek için şartel aradığı ve ateş açma emirleri verdiği ifade edilen 11. Komando Tugayı’nın eski Kurmay Başkanı Fahrettin Demir ise halen firarda bulunuyor.