Karahan: Denizli uyuşturucu ile tanınan bir şehir değil – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Karahan: Denizli uyuşturucu ile tanınan bir...

Karahan: Denizli uyuşturucu ile tanınan bir şehir değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2019 Cuma - 10:02Güncelleme: 11 Ocak 2019 Cuma - 10:04
Karahan: Denizli uyuşturucu ile tanınan bir şehir değil

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eşzamanlı yapılması planlanan uyuşturucu ile etkin mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Uyuşturucu ile etkin mücadele edilmesi için İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eşzamanlı yapılması planlanan toplantı Vali Hasan Karahan’ın başkanlığındaki toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, muhtarlar, Yeşilay İl Temsilcisi ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Erhan Koç ile Yeşilay İl Temsilciliği tarafından yapılan sunumla başladı. Sunumların ardından konuşan Vali Karahan, uyuşturucu ile mücadelenin 81 milyon vatandşla birlikte sürdürülebileceğini belirtti. Karahan, Muhtarlarımız yaşadıkları bölgenin her türlü girdisi ve çıktısından sorumlu kişiler olarak tabiki bizim de bu işteki önemli paydaşlarımızdan. Onun için 81 ilimizdeki muhtarlarımız ile bir hafta veya on günlük zaman zarflarında bir araya gelinerek, uyuşturucunun önemini, hassasiyetini ve hepimizin bu konuda yapabileceklerini değerlendirmek üzere toplantılar düzenleniyor” dedi.


Denizli’de uyuşturucunun uç boyutlarda olmadığını kaydeden Karahan konuşmasında, “Denizli Türkiye’de uyuşturucu ile tanınan bilinen bir şehir değil çok şükür. Ama bizde de var, olmaması da mümkün değil. Bunu da azaltmak için elimizden geleni yapma gayretimiz var. Emniyetimiz, Jandarmamız işin polisiye yönleriyle çok ayrıntılı bir şekilde gece gündüz 24 saat bu konuda özverili olarak çalışmaktadır. İnanıyorum ki şehrimizin uyuşturucuya bulaşma konusunda bu toplantıdan sonra daha da geri sıralara düşecektir. Herkesin gerek kendi evlatlarına gerekse yakınlarının ve çevresindeki çocuklarına, gençlere sahip çıkması,iyi nedir kötü nedir anlatarak bilinçlendirmesi gerekmektedir. Kontrolsüz başıboş bir nesil yetiştirmek doğru değil”

Toplantı, katılımcı muhtarların uyuşturucu ile etkin mücadele konusunda görüş ve fikirlerinin alınması ile sona erdi.