İntihar girişiminde bulunan kız çocuğu cinsel istismara uğramış – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. İntihar girişiminde bulunan kız çocuğu cinsel...

İntihar girişiminde bulunan kız çocuğu cinsel istismara uğramış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ocak 2019 Cuma - 13:43Güncelleme: 18 Ocak 2019 Cuma - 13:44
İntihar girişiminde bulunan kız çocuğu cinsel istismara uğramış

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan intihar olayının altından tüyleri diken diken eden bir iddia ortaya çıktı. Zihinsel engelli olan 16 yaşındaki kızın, cinsel istismara uğradığını, bu nedenle evlerinin tenekeyle kaplı tentesine çıktığını söylemesi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Merkezefendi’nin İlbade Mahallesi 128 Sokak’ta dün meydana gelen olayda, zihinsel engelli olduğu ifade edilen 16 yaşındaki R.K., evlerinin balkonundan tenekeyle kaplı tenteye çıkmış, intihar girişimindeki kız kurtarılmak için yapılan hamlenin ardından yere düşerek yaralanmıştı.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Hastaneye kaldırılan R.K.’nin neden böyle bir eylemde bulunduğu da ortaya çıktı. İddiaya göre, babası vefat eden ve annesiyle birlikte yaşan, zihinsel engeli nedeniyle de özel bir kurumda eğitim gören R.K., geçtiğimiz cuma günü kimseye haber vermeden Aydın’a gitti. Ertesi gün de attığı mesajla Aydın’da olduğunu bildirmesi üzerine polise bilgi verildi. Bir otelde bulunan ve cinsel istismara uğradığını söyleyen R.K., annesine teslim edildi. Annesiyle birlikte Denizli’ye dönen R.K. dün de yaşadığı psikolojik travma nedeniyle de intihar etmek istedi.

POLİS GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Cinsel istismar iddiası üzerine Denizli ve Aydın Emniyet müdürlükleri harekete geçerek, olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma başlattı. Polis, R.K.’nin Aydın’a nasıl gittiğini, kiminle buluştuğunu, otele kimin götürdüğünü belirlemeye çalışıyor.